Formule 1

Williams moet wakker worden en Kubica nemen, zegt Bernie Ecclestone: "Ik zou het wel weten"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 oktober 2017 20:06 • Print artikel

Het team van Williams Martini Racing moet niet twijfelen maar Robert Kubica inlijven voor volgend jaar. Dat is de mening van Bernie Ecclestone die denkt dat de Pool bij een terugkeer in de F1 nog beter zal zijn dan voorheen. De voormalig eigenaar van de Formule 1 heeft het process van Kubica van dichtbij gevolgd de afgelopen maanden. De Brit twijfelt er niet aan dat de voormalig F1-racewinnaar de juiste man is voor Williams.

Formule 1 2017 Robert Kubica


Afgelopen zondag reed Kubica een test voor het Williams-team op het circuit van Silverstone, volgende week op de Hungaroring. De Pool is samen met Paul di Resta en huidig coureur Felipe Massa verwikkeld in een strijd om een zitje bij het team. "Ik denk dat als Robert Kubica zijn ongeluk niet had gehad hij al lang wereldkampioen was geweest", zei Ecclestone tegen Autosport. "Ik denk dat hij sterker kan terugkomen dan ervoor. Mentaal gezien zal hij waarschijnlijk agressiever zijn dan hij was, ik zie dus alleen maar goede dingen voor hem. Als je kijkt naar de fysieke omstandigheden: jaren terug toen ik nog een eigen raceteam had, hadden we een coureur genaamd Archie Scott-Brown. Archie was bloedsnel en in een slechtere positie dan Kubica, hij werd succesvol en bloedsnel. Ik denk niet dat Kubica's blessure hem afremt."

Formule 1 2017 Williams


Sinds hij kandidaat is voor een zitje in de F1, genereert Kubica enorm veel publiciteit. Zijn test voor Renault halverwege het seizoen was een pr-hit. Hierdoor gelooft Ecclestone dat er grote marketing- en sponsorvoordelen te behalen zijn als hij de coureur kan binnenhalen.

"Als hij gaat doen wat ik denk dat hij gaat doen, beter zijn dan ooit ervoor, gaan de mensen achter hem staan", legt Ecclestone uit. "Voor de F1 is het goed om hem erbij te hebben. Als ik Williams was, zou ik zeker proberen hem te overtuigen. Misschien gaan ze Massa verliezen aan het einde van het jaar. Ik denk dat die er wel mee klaar is, als Kubica er is, kan hij een hoop mensen wakker schudden."

Huidig wereldkampioen F1 Nico Rosberg is toegevoegd aan het managementteam van Kubica. Ecclestone is ervan overtuigd dat het een blijk van vertrouwen is dat mensen in hem hebben. "Nico gelooft net als ik doe, heel erg veel in hem", verklaarde de zakenman. "Hij heeft, net als iedereen in het leven, een beetje geluk nodig. Ik hoop dat Williams wakker wordt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS