Rally

Vierde seizoen ADAC Opel Electric Rally Cup: Volledig elektrische rallyauto’s keren terug naar Nederland

Uitgegeven door HJ van Keulen • 11 december 2023 13:00

In het derde seizoen bracht de ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” opnieuw een stoot van elektrische energie naar het rallycircuit, met spectaculaire etappes die de verwachtingen voor 2024 nu al op scherp zetten. De voorbereidingen voor het aankomende seizoen zijn in volle gang, met tal van jonge teams die zich klaarmaken voor acht spannende rally’s in vijf verschillende landen.

ADAC Opel Electric Rally Cup

Het derde seizoen was niet alleen meeslepend, maar ook milieuvriendelijk. De duurzame benadering werd bekroond door een deskundige jury van de Duitse motorsportfederatie, die Opel de prestigieuze ‘DMSB Sustainability Prize 2023’ toekende. De hoogste autoriteit in de Duitse autosport prees het innovatieve concept van de ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe”, met de Corsa Rally Electric als batterij-elektrische hoofdrolspeler, evenals de goed doordachte bijbehorende infrastructuur.

ADAC Opel Electric Rally Cup

ELE Rally 2024
Het 2024-seizoen van de ADAC Opel Electric Rally Cup bestaat opnieuw uit acht etappes. Zoals gebruikelijk trapt het seizoen af met de ADAC Rallye Sulingen, die samen met de ADAC Rallye Stemweder Berg in augustus deel uitmaakt van het Duitse Rally Kampioenschap (DRM). De Cup-teams steken volgend jaar maar liefst vijf keer de Duitse grens over. Na een jaar afwezigheid keert de elektrische rallyklasse terug naar Nederland, tijdens de ELE Rally (24-25 mei 2024) in de omgeving van Son in Noord-Brabant.

De Rallye Vosges Grand-Est markeert vervolgens het begin van een reeks van drie Cup-rondes in Frankrijk, waarna het rallycircus doorreist naar Oostenrijk voor de Rallye Weiz in het Steiermark. De Central European Rally vormt opnieuw de slotetappe.

De inschrijving voor de ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” seizoen 2024 opent binnenkort.

ADAC Opel Electric Rally Cup

Agenda ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” 2024 (voorlopig):
3-4 mei ADAC Rallye Sulingen (DRM) DE
24-25 mei ELE Rally, Eindhoven NL
15-16 jun Rallye Vosges Grand-Est, Gérardmer FR
12-13 jul Rallye Weiz AT
09-10 aug ADAC Rallye Stemweder Berg, Lübbecke (DRM) DE
06-07 sep Rallye Mont-Blanc Morzine FR
28-29 sep Rallye Coeur de France, Vendôme FR
31 okt-3 nov Central European Rally, Passau (WRC) DE/AT/CZ

Kijk voor meer informatie over Opel Motorsport op: https://www.facebook.com/OpelMotorsport

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS