Formule 1

Sky Sports F1-analist: ‘Twee fouten op de een of andere manier goed maken' - Mercedes krijgt het moeilijk in China

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 april 2024 06:04

Na eerder zijn correlatieproblemen te hebben belicht, denkt Bernie Collins dat Mercedes een moeilijk weekend tegemoet kan gaan als de F1 voor het eerst in vijf jaar terugkeert naar China.

Mercedes Grand Prix F1


De Formule 1 stapt tot op zekere hoogte in het onbekende voor zijn terugkeer naar het Shanghai International Circuit, nadat het China voor het laatst heeft bezocht in 2019. De nieuwe generatie auto's heeft nog nooit een ronde gereden op het circuit, dat naar verwachting erg groen zal zijn, terwijl Pirelli's nieuwste compounds ook een nieuw avontuur zijn.

Voeg daar een sprint-weekend aan toe waarin de teams slechts één trainingsuur hebben voor de sprint-kwalificatie en de teams zullen hevig moeten vertrouwen op hun simulatietools in hun fabrieken. Voor Mercedes is dat niet de meest betrouwbare bron van informatie als het gaat om het afstellen van hun W15.

Teambaas Wolff onthulde dat wat het team heeft gevonden in de simulatiegegevens zich niet heeft vertaald naar het circuit en noemde het een ‘fundamenteel’ correlatieprobleem.

Voormalig strateeg Collins van Aston Martin is bang dat Mercedes er dit weekend weleens de dupe van zou kunnen worden. "Mercedes was echt ongelukkig met de auto en er was veel discussie over het feit dat hun simulatie niet goed werkte. Dus hoe de auto reageert op bepaalde veranderingen, op bepaalde omgevingen”, aldus de Sky Sports-analist. "Dat is niet geweldig als je een nieuwe race ingaat of als je een race ingaat met veel onbekende factoren. Als je moeite hebt om een race te simuleren waar je de afgelopen vier jaar vier keer bent geweest, dan is het ook niet geweldig voor een race waar je nog nooit bent geweest, tenzij twee fouten op de een of andere manier kunt goed maken en je de set-up verbetert."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS