Formule 1

'Zaakwaarnemer ' Adrian Newey heeft een 'belangrijke coup gepleegd'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 mei 2024 18:47

Eddie Jordan heeft een grote hint laten vallen dat zijn pensioen 'waarschijnlijk' de volgende stap van Adrian Newey is, nadat is gebleken dat de voormalige teameigenaar een verrassende rol heeft gespeeld bij het vertrek van de F1-ontwerpgoeroe bij Red Bull.

Adrian Newey Red Bull Racing F1

Er wordt aangenomen dat Newey en Jordan een belangrijke coup hebben gepleegd door eerstgenoemde te laten ontsnappen aan een Red Bull-contract dat naar verwachting tot het einde van het seizoen 2025 zou lopen. Daardoor kan Newey in theorie veel eerder dan verwacht aan de slag bij een ander team.

Jordan beweerde in zijn Formula For Success podcast echter dat pensioen het meest waarschijnlijke scenario is voor Newey, die afgelopen november een zeiljacht kocht met de ambitie om rond de wereld te zeilen.

Jordan suggereert dat Newey er misschien voor kiest om 'een tijdje te cruisen' en op zoek te gaan naar 'een verandering van zijn leven' door een einde te maken aan zijn illustere F1-carričre.

Hij zei: “Vergeet niet dat hij bij Red Bull onder constante druk heeft gestaan. Als hij er even tussenuit wil en gewoon een tijdje wil cruisen, dan zal iedereen dat begrijpen. Dat zal waarschijnlijk eerder gebeuren dan dat hij zich stort op andere carričremogelijkheden.”

Volgt Max Verstappen de topontwerper naar Ferrari?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS