Formule 1

Daniel Ricciardo kijkt uit naar GP van Miami: "Klaar voor de competitie en een duik in de zee"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 2 mei 2024 13:50

Amerika-liefhebber Daniël Ricciardo heeft logischerwijs zin in de Grand Prix van Miami. De Grand Prix van China verliep goed tot aan de ongelukkige uitvalbeurt veroorzaakt door Lance Stroll. Een sprintweekend in de hitte van Florida is dan ook een mooie uitdaging voor de Australiër, die er ook naar uitkijkt om een duik in de zee te nemen.

Daniel Ricciardo

Daniël Ricciardo vertelt: “Het resultaat in Shanghai weerspiegelde dit niet, maar we hebben vooruitgang geboekt in China. De prestaties van de auto waren sterk en ik heb er vertrouwen in dat dit zo zal blijven. Het zal duidelijk een uitdaging zijn dit weekend gezien de gridstraf van drie plaatsen, maar we zullen pushen om punten te halen. Het is geen geheim dat ik graag tijd doorbreng in de Verenigde Staten, dus ik kijk er naar uit om in Miami aan de slag te gaan. Ik heb hier nog maar één keer geracet, dus ik kijk ernaar uit om terug te gaan. Het kan een hele hete fysieke race zijn."

"Racen in Amerika is altijd leuk, het gaat net zo goed om de grote show als om het daadwerkelijke racen. Wanneer ik aan Miami denk, denk ik aan de hitte, de vochtigheid en natuurlijk aan dat stadion. Er is altijd een enorme energie van de fans, dus het is een echte buzz. Dichtbij het strand zijn is ook fijn, want het komt niet vaak voor dat je tijdens een raceweek een duik in de zee kunt nemen.”

Het Visa Cash App RB Formule 1-team heeft voor de F1-auto's van Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda een speciale kleurstelling voor de eerste Amerikaanse F1 GP van 2024 door een unieke, van kleur veranderende livery te onthullen voor de race van dit weekend in Miami. Zo ziet de bolide van Ricciardo en Tsunoda er nu uit!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS