Formule 1

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur geniet van 1-2 in Melbourne: “Bevestigt de vooruitgang die we boeken”

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2024 17:33

Het team van Ferrari scoorde tijdens de Grand Prix van Australië een magistrale 1-2 finish met Carlos Sainz en Charles Leclerc. Dit betekent dat Frederic Vasseur zijn eerste 1-2 finish meemaakt als teambaas van het Italiaanse team. De Fransman is buitengewoon trots op zijn coureurs, maar minstens even trots op zijn werknemers.

Frederic Vasseur

“Vandaag wil ik het hele team feliciteren, want iedereen heeft perfect werk geleverd en deze 1-2 is de beloning voor het geweldige werk dat vorig seizoen begon en nu voortduurt, zowel op het circuit als in Maranello”, vertelt Vasseur na de Grand Prix in Albert Park.

“Uiteraard verdient Carlos een speciale vermelding, omdat hij iets meer dan twee weken geleden een operatie onderging. Nu is het alsof dat nooit is gebeurd en hij erin slaagde de hele tijd gefocust te blijven, om een sensationeel weekend af te ronden.”

Charles zette ook een solide prestatie neer omdat hij na een minder dan perfecte kwalificatie de banden onder controle moest houden, maar hij kon terugvechten dankzij de prestaties die hij uit de auto haalde. Hij deed het heel goed in de eerste en laatste stints en de snelste raceronde die hij aan het einde pakte, bevestigt de vooruitgang die we hebben geboekt op het gebied van bandenbeheer. We zijn het hele weekend snel geweest vanaf de eerste vrije training en ik denk dat we een goede stap voorwaarts hebben gemaakt vergeleken met waar we een jaar geleden stonden, toen we Melbourne verlieten zonder punten te scoren.”

“We waren niet teleurgesteld over onze resultaten in Bahrein en Saoedi-Arabië, en we laten ons ook niet meeslepen door deze een-tweetje. We moeten deze aanpak de komende races voortzetten, want dat is de enige manier waarop we de gewenste resultaten kunnen behalen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS