Formule 1

BREAKING: Nico Hulkenberg eerste fabriekscoureur Audi, volgend jaar al naar Sauber

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 april 2024 08:42

Audi F1 maakt bekend dat Nico Hulkenberg hun eerste coureur zal zijn. Volgend jaar komt de Duitser al in actie voor Stake Sauber, het team dat in 2026 wordt omgedoopt tot Audi.

Audi F1 Nico Hulkenberg

Met zijn ervaring van meer dan 200 F1-races zal de Duitser een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkelingsfase van Audi: “De ondertekening van Nico is de volgende mijlpaal voor Audi's Formule 1-project. Met zijn snelheid, zijn ervaring en zijn toegewijde teamwerk zal hij al volgend jaar een belangrijke bijdrage leveren aan de deelname van Audi aan 2026”, zegt Andreas Seidl, CEO van het Formule 1-team van Audi. “Vanaf het begin was er een grote wederzijdse interesse om samen een project van dit unieke karakter aan te pakken. Nico is een sterke persoonlijkheid, zijn vastberadenheid en verlangen op professioneel en persoonlijk vlak zullen ons helpen vooruitgang te boeken, zowel in de ontwikkeling van de auto als in de opbouw van het team”, vertelt Seidl in een persbericht van Audi.

Hulkenberg ziet zijn overstap naar Audi als een belangrijke stap: “Het vooruitzicht om voor Audi te strijden is iets heel bijzonders. Wanneer een Duitse fabrikant met zoveel vastberadenheid de Formule 1 betreedt, is dat een unieke kans. Het is voor mij een grote eer om het fabrieksteam van zo’n automerk te vertegenwoordigen met een in Duitsland gemaakte krachtbron.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS