Formule 1

Oud-wereldkampioen waarschuwt Lewis Hamilton voor ‘politieke spelletjes’ bij ‘chaotisch’ Ferrari

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 april 2024 18:03

Lewis Hamilton is bezig aan zijn laatste seizoen als coureur van Mercedes. Volgend jaar vertrekt de zevenvoudig wereldkampioen naar het team van Ferrari en hoopt daar een gooi te doen naar zijn achtste wereldkampioenschap. Jacques Villeneuve wil zijn mede-wereldkampioen waarschuwen voor de chaotische Italianen en de politieke spelletjes.

Lewis Hamilton

Hamilton en Ferrari maakten in februari hun samenwerking bekend. Na twaalf seizoenen en zes wereldtitels zwaait Hamilton aan het einde van dit seizoen af in Brackley.

Villeneuve, wiens vader ook ooit reed voor Ferrari, begrijpt de keuze van Hamilton. Toch waarschuwt de Canadees hem: "Lewis heeft zeven wereldtitels. Hij is de beste coureur ooit als je kijkt naar wat hij heeft bereikt”, wordt hij geciteerd door PlanetF1. “Hij stapt nu over naar het grootste team uit de geschiedenis met de grootste historie. Maar het is ook een heel chaotisch en politiek team. Het is een heel moeilijk team waarbij heel Italië binnen vijf seconden van je kan houden of je kan haten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS