Formule 1

Daniel Ricciardo had meer willen laten zien in de Grand Prix van Australië: "Ik heb de frustratie losgelaten"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 25 maart 2024 22:06

Daniel Ricciardo verpeste zijn thuisrace doordat in de kwalificatie zijn snelste rondetijden werden afgenomen. Daarmee was de rijder van Racing Bulls veroordeeld tot de laatste startrij in de Grand Prix van Australië. Uiteindelijk wist hij in een anonieme race zich zelf op te werken naar een twaalfde plek. Het was niet hetgeen hij vooraf op gehoopt had.

Daniel Ricciardo


“Na zaterdagavond heb ik de frustratie losgelaten en aan de kant gezet voor de race”, blikte Daniel Ricciardo terug. "Ik probeerde er het maximale uit te halen en er zaten een paar goede stints bij. Veel coureurs gingen vroeg pitten, net als ik, maar omdat we achteraan startten, moesten we iets proberen. Ik denk dat ik in de eerste stint op de harde compound een beetje tijd verloor, omdat de korrel vrij snel naar boven kwam met de VSC, maar de tweede stint was zeker competitiever."

"Ik kon een lage rondetijd van 1:21 rijden voordat we blauwe vlaggen kregen, dus er waren zeker een paar goede en bemoedigende momenten gedurende de race. Toch denk ik dat we nog wat dingen missen, want soms heb ik het gevoel dat ik niet genoeg snelheid heb in sommige bochten. Tijdens de race heb ik een aantal punten gemarkeerd die goed zijn om data te verzamelen en die ons zullen helpen om onze auto beter te begrijpen. Natuurlijk had ik graag een beter weekend en een betere start van het seizoen gehad, zeker na de voorbereiding die ik had."

"Maar er is geen paniek, we blijven onze ogen op de prijs gericht houden en blijven samenwerken. Ik heb het gevoel dat de auto zelf niet echt veranderd is ten opzichte van vorig jaar, het is een update maar de karakteristieken zijn erg vergelijkbaar. Dat geeft vertrouwen en ik denk niet dat we alles hoeven te veranderen, dus we vinden wel iets in een van de volgende weekenden om de positieve prestatietrend voort te zetten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS