Formule 1

Charles Leclerc ziedend na clash met teamgenoot Sainz: "Carlos ging over de limiet"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 april 2024 04:22

Charles Leclerc startte de sprintrace in China op de zevende positie. In de sprint vocht hij zich hard terug naar de vierde plek. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Leclerc had het aan het einde van de race aan de stok met zijn teamgenoot Carlos Sainz. Hier was de Ferrari-coureur allesbehalve over te spreken. Hij vindt dat Sainz over de limiet ging.

Charles Leclerc Carlos Sainz

“Ik denk dat het agressief was tussen mij en Carlos”, begint Leclerc na de race. Nadat Sainz en Fernando Alonso uit een zwaar gevecht kwamen, verplaatste Sainz het gevecht naar zijn teamgenoot. Leclerc reageerde geschokt na de sprintrace bij F1 TV: “Carlos ging over de limiet. We hebben eerder wel gevechten gehad waar we over de limiet gingen, maar vandaag ging hij er overheen. We moeten dit discussiëren binnen het team. Ik heb een geweldige relatie met hem en het zal snel weer goed komen.”

“We hadden geluk dat we allebei de eindstreep haalden. Het contact was echt onnodig. Zonder dit gedoe konden we naar Checo toe rijden, want hij had het moeilijk. Uiteindelijk scheelt het maar één punt. Nu focussen op de kwalificatie, daar ligt mijn heikele punt dit jaar. Als de kwalificatie goed is, dan kunnen we morgen een goede race rijden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS