Formule 1

Charles Leclerc prijst teamgenoot Carlos Sainz na dominante vertoning in Melbourne: "Geweldig gereden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2024 06:15

MELBOURNE – Charles Leclerc maakte het weekend voor Ferrari-fans compleet. Nadat Carlos Sainz de overwinning in Australië opeiste met een knap tempo, kwam Leclerc als tweede over de eindstreep. Alhoewel Leclerc liever zelf had gewonnen, is hij blij met dit resultaat voor het team.

Charles Leclerc Ferrari

Zelfs voor het uitvallen van Max Verstappen waren de signalen al bemoedigend. De racepace van de Ferrari leek in de vrije trainingen al erg sterk en dat bewees het team in de race. Nadat Verstappen de race noodgedwongen moest verlaten moest Leclerc zich nog een weg banen langs de McLaren van Lando Norris: "Het voelt goed, vooral voor het team natuurlijk", vertelt Leclerc na de race voor de camera van de Formule 1.

Leclerc gebruikt deze kans direct om zijn teamgenoot Sainz te prijzen voor zijn resultaat, nadat hij in Saoedi-Arabië de race moest missen na een operatie aan zijn blindedarm: "Het is geweldig om te zien dat we tot dit in staat zijn. Carlos had een geweldig weekend, terwijl hij pas net terug is van zijn operatie. Hij heeft geweldig gereden. Ik had het tijdens de tweede stint lastig met de eerste set harde banden. Ik kon de banden niet goed onderhouden, maar de laatste stint was beter. Eerste en tweede eindigen was het beste wat we konden doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS