Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Yvan Muller keert volgend jaar terug op het oude nest met een nieuw gezicht: Lynk & Co!

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 november 2018 19:04 • Print artikel

Yvan Muller gaat volgend jaar in het WTCR voor het team van Cyan Racing Lynk & Co rijden. De Fransman ging in 2016 met pensioen, maar keerde vorig jaar tijdens de seizoensfinale al terug bij hetzelfde team, toen zij nog met Volvo reden. Dit jaar reed de coureur een volledig seizoen met zijn eigen team in een Huyndai.

Yvan Muller

Cyan stapte dit jaar niet in de WTCR, maar heeft het jaar besteed aan het werken aan een programma van de Geely Group Motorsport, het moederbedrijf dat eigenaar is van Volvo en van Lynk & Co. Dit bedrijf onthulde al plannen om in het kampioenschap te stappen met haar 03-model. Thed Björk wordt de eerste rijder en nu heeft Muller, die de titel in Macau aan zijn neus voorbij zag gaan, bekendgemaakt dat hij ook voor het team gaat rijden.

“Een paar weken geleden was de presentatie van de Lynk & Co-auto, ze gaan volgend jaar naar de WTCR”, zei Muller tijdens een persconferentie na de race. “Ik ben in 2016 met pensioen gegaan, maar blijkbaar ben ik nog steeds snel en wilde Gabriele [Tarquini] niet dat ik stopte. Dus ga ik volgend jaar voor Lynk & Co rijden.”

Lynk & Co heeft nog niet bekend gemaakt met hoeveel auto's zij gaan rijden. De fabrikanten mogen maximaal vier auto’s inzetten, maar een TCR-fabrikant mag geen drie auto’s in één team inzetten. Het neefje van Muller, Yann Ehrlacher, lijkt ook in de race te zijn voor een stoeltje.

Lynk & Co

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS