Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Yann Ehrlacher wint race 1 WTCR tijdens de Jumbo Racedagen, Tom Coronel P7

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 20 mei 2018 21:09 • Print artikel

De eerste race van het FIA WTCR op Circuit Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen kwam op naam van Yann Erlacher. Met een achterstand van 1,217 moest Aurelien Comte tekenen voor P2. Het derde treetje van het podium was voor Rob Huff. Tom Coronel finishte op een knappe P7.

Tom Coronel WTCR


Race 1 van het WTCR beleefde in de beginfase een zware crash met als gevolg een race-onderbreking. De start kende veel hectiek in de eerste ronde waar Yvan Muller op de vangrail eindigde en die zodanig beschadigd was dat er code rood werd afgegeven. Twee auto's ontbraken op de grid tijdens de herstart. Na de onderbreking werd er gestart achter de safety car. Leiding in de wedstrijd op dat moment had Erlacher voor Comté en Rob Huff op P3. Twee ronden na de herstart was het einde oefening voor Frédéric Vervisch. Goed nieuws voor Coronel die daarmee een positie opschoof naar P7 door scherp op te letten. Snelste tijd op dat moment was voor Erlacher met 1:46.469 na acht ronden.

Coronel deed zijn uiterste best zijn P7 te verdedigen waardoor er een treintje achter de Nederlander ontstond. Huff, Schedden en Vernay zaten dicht op elkaar. Met nog drie ronden te gaan werd er wederom een safety car ingezet doordat Vervisch tegen de muur geparkeerd stond. Na wederom een herstart en nog twee ronden te gaan werd het opnieuw spannend. Uiteindelijk won Ehrlacher de race. Coronel was de beste Nederlander op de zevende stek. Michael Verhagen eindigde als 20e voor Bernhard van Oranje.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS