Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

WTCR: Jean-Karl Vernay zet pole om in overwinning, Tom Coronel valt uit na botsing

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 oktober 2018 10:37 • Print artikel

Jean-Karl Vernay heeft de eerste race in Wuhan gewonnen. De Fransman van Audi startte vanaf pole en wist die om te zetten in een overwinning. Pepe Oriola, die als tweede startte, eindigde de race ook op die plaats. Vernay’s teamgenoot Gordon Shedden pakte voor het eerst een podiunplaats.

Vernay blij na overwinning race 1

Vernay en Oriola kenden een prima start, maar achter hen had Dupont het moeilijk. Hij ging wijd in bocht 1 en reed bijna teamgenoot Berthon van de baan. Yann Ehrlacher had een sterke start en ging van P7 naar P3, voor Shedden die plaats vier in beslag nam.

Na vier ronden kwam de safety car de baan op, nadat Tom Coronel een aanrijding had met Fabrizio Giovanardi. De Nederlander moest vervolgens stoppen vanwege de schade. Toen de race weer op gang kwam, verdwenen Vernay en Oriola weer aan de horizon. Ondertussen zette Shedden de druk op Ehrlacher. Shedden ging in de aanval en pakte P3 na 12 ronden, toen ondertussen ook Vervisch er zich mee begon te bemoeiten. Vernay reed onbedreigd naar de overwinning. Oriola pakte P2 en Shedden P3. De kampioenschapsleiders scoorden allemaal geen punten.

Vernay was na afloop van de race te spreken over zijn eigen race: “Ik had een goede start en behield mijn concentratie, wat nodig was, aangezien het een erg technisch circuit is.” Ook was de Fransman vol lof over teamgenoot Shedden: “Het is een goede dag voor het team en voor hem. Het team hield vertrouwen in hem en nu betaald het zich uit.

Morgen zijn races 2 en 3 in de straten van Wuhan. Bekijk hier de samenvatting van race 1:100% Auto LIVE in Rotterdam Ahoy


Profiteer van korting via RaceXpress met entreekaarten in voorverkoop 100% Auto Live
Voor 100% Auto Live op 13 en 14 oktober in Rotterdam Ahoy zijn tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl. De kaarten zijn eenmalig geldig voor zaterdag óf zondag. De entreekaarten zijn in de voorverkoop te bestellen. Speciaal voor de lezers van RaceXpress zijn de kaarten €15,-. Aan de deur wordt de prijs € 18,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS