Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Thed Björk wint derde WTCR race tijdens de Jumbo Racedagen, Nick Catsburg beste Nederlander op P11 + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 mei 2019 17:51 • Print artikel

ZANDVOORT - Als slotstuk van de Jumbo Racedagen, driven By Max Verstappen werd de derde en laatste race van het weekend verreden, onderdeel van het WTCR-kampioenschap. De spannende race werd gewonnen door Thed Björk voor Yann Ehrlacher. Norbert Michelisz kwam bij het afvlaggen van de race als derde over de streep. Nick Catsburg deed wat hij kon, maar moest toegeven aan Rob Huff en sloot de race af op P11.

Thed Björk WTCR

Yann Ehrlacher vertrok vanaf pole position voor de derde oftewel final race van de dag. De Fransman zou proberen Thed Björk achter zich te houden. Na de eerste ronde verloor Nick Catsburg twee posities en reed hij op P9, op het moment dat Björk de leiding overnam van Ehrlacher. De Nederlander kwam terecht achter de winnaar van de vorige race, Esteban Guerrieri. Tom Coronel, die als één na laatste van start ging op P25, begon aan een inhaalrace.

Na vijf ronden ging Yann Ehrlacher nog steeds aan de leiding, voor Thed Björk en Augusto Farfus. Nick Catsburg bleef op P10 steken voor Rob Huff. Ook Niels Langeveld en Tom Coronel leken zich te bevinden in een status quo als het om posities ging. In het middenveld werd er strijd geleverd tussen Mehdi Bennani en Nestor Girolami om P14. Bennani trok vooralsnog aan het langste eind.

Niels Langeveld WTCR

In de slotfase van de race klom Langeveld een positie op naar P18, net als landgenoot Tom Coronel, die progressie boekte door zich op P21 te nestelen. In een slotoffensief waren wederom Nick Catsburg en Rob Huff verwikkeld in een onderling gevecht. Huff won de strijd van de Nederlander in de laatste ronde. Thed Björk won uiteindelijk de race en was te snel voor Yann Ehrlacher. Norbert Michelisz snoepte P3 af van Augusto Farfus. Beste Nederlander was Catsburg, die op P11 eindigde. Niels Langeveld finishte op P17, Tom Coronel kwam niet verder dan de twintigste positie.

WTCR race 3

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS