Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Team WRT actief in de WTCR, in TCR Europe en in de TCR Spa 500; Niels Langeveld onderweg met een WRT-Audi RS3 LMS!

Uitgegeven door Johan Vis • 24 maart 2019 15:18 • Print artikel

Naast zijn deelnames in GT3 en DTM, blijft Team WRT ook actief in wedstrijden voor toerwagens die verreden worden volgens het TCR-reglement. Onder de vlag van Leopard Racing Team Audi Sport vertegenwoordigt het Belgische team het merk met de vier ringen in de wereldbeker van de FIA WTCR. Het vertrouwt daarvoor op hetzelfde duo als afgelopen jaar, zijnde de Fransman Jean-Karl Vernay (TCR International Series-kampioen met WRT in 2017) en de Schot Gordon Shedden (voormalig drievoudig kampioen in het British Touring Car Championship). Samen wisten beide heren vorig jaar maar liefst vijf zeges te pakken waarbij “Jay-Kay” zelfs tot bij de laatste wedstrijd in strijd was voor de titel.

WRT TCR

Bovendien moeten we niet vergeten dat met Comtoyou Racing (en hun rijders Fred Vervisch en Niels Langeveld), er vier Audi's RS3 LMS van een Belgisch team zullen gaan uitkomen op het hoogste niveau.

Het WRT Team, afkomstig uit Baudour (B) zal prominent aanwezigin in het TCR Europe-kampioenschap. De Audi RS3 LMS die in deze raceserie wordt ingezet, zal worden geredn door het jonge Uruguayaanse talent Santiago Uttutia (22 jaar), tweevoudig vicekampioen in de Indy Lights.

WRT zal tot slot eveneens van de partij zijn bij de TCR Spa 500, een wedstrijd over 500 ronden, die begin oktober gepland staat op het Circuit van Spa-Francorchamps. In de ateliers te Baudour zal men zich dit jaar in ieder geval niet vervelen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS