Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Team Mulsanne zet twee Alfa Romeo's Giuletta TCR in, in het FIA WTCR: "Er is grote belangstelling..."

Uitgegeven door Peter Vader • 20 januari 2019 11:10 • Print artikel

Het is een drukke winter voor Team Mulsanne en Romeo Ferraris. Het Italiaanse team, dat in 2018 terugkeerde in de racerij na een sabbatical jaar, reed met een Alfa Romeo Giulietta TCR met Romeo Ferraris aan het stuur in het FIA WTCR 2018 onder andere in de wedstrijd op Suzuka. Ferraris vormde een rijdersduo Kevin Ceccon. Het team heeft besloten om ook in 2019 weer mee te gaan doen.

Team Mulsanne Alfa Romeo Suzuka

De equipe heeft hard gewerkt om de auto nog verder te ontwikkelen, die in de tweede helft van vorig seizoen erg competitief bleek te zijn. Team Mulsanne wil komend seizoen opnieuw de strijd aangaan met de concurrentie, die dit jaar nog strakker en feller zal zijn. Team Mulsanne wil twee Alfa Romeos Giulietta inzetten in het TCR, met onder andere Romeo Ferraris. De namen van de andere coureurs zullen later dit jaar bekend worden gemaakt.

Team Mulsanne Alfa Romeo teamleden

Michela Cerruti, Romeo Ferraris Operations Manager: "2018 was een intens jaar met veel resultaat. We hadden eigenlijk allemaal een beetje onze verdiende rust moeten krijgen, maar we besloten om te pushen om ons klaar te stomen voor de FIA WTCR 2019-uitdaging. Vorig jaar was de prioriteit om de klantenauto's voor te bereiden die gingen racen (en winnen) in Amerika en China. Gedurende de winter kregen we verzoeken uit Japan en Australië en werkten we gewoon door. We verwachten binnenkort ook de namen bekend te maken van de coureurs die Team Mulsanne in de FIA WTCR zullen vertegenwoordigen. We weten dan ook wie onze rivalen in het komende seizoen zullen worden. Er is ook grote belangstelling voor onze Alfa Romeo Giulietta TCR's in het Europese kampioenschap, we hopen snel de programma's te kunnen definiëren, zelfs op continentaal niveau."

Team Mulsanne Alfa Romeo paddock sercicetrailer

Team Mulsanne Alfa Romeo neus

Team Mulsanne mascotte

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS