Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Rob Huff op pole voor race 1 en Timo Scheider reversed-grid pole tijdens WTCR in Macau

Uitgegeven door Stefan Kerk • 16 november 2018 14:23 • Print artikel

Rob Huff heeft zijn derde pole position van het seizoen gepakt. De Brit was in de straten van Macau de snelste en start race 1 vanaf pole. Timo Scheider heeft beslag gelegd op de pole position tijdens de reverse-grid-start voor race 2.

WTCR Macau

Huff was al snel tijdens de vrije training. De Brit had het baanrecord al aangescherpt voordat de coureurs zich klaar moesten maken voor de strijd om pole position. In de kwalificatie liet hij wederom zien dat hij een specialist is in de straten van Macau. Voor Gabriele Tarquini sloeg het noodlot al snel toe. De leider in het kampioenschap maakte in Q1 een fout, reed zijn auto in de vangrails en moet starten vanaf de veertiende plaats.

Huff was uiteindelijk de snelste in Q1 en deed dat dunnetjes na in de tweede sessie. Toen waren er nog vijf wagens over voor Q3. Guerreri was als eerste aan de beurt en later bleek dat hij een prima tijd had neergezet. Michelisz, Ehrlacher en Vernay kwamen allemaal niet aan zijn tijd en pole position lonkte. Alleen Huff moest nog de baan op. De Brit liet ook in deze ronde zien de beste te zijn en hij was bijna vier tienden sneller dan Guerreri, wat betekende dat hij zijn achtste pole in Macau binnen had.

Timo Scheider mag race twee beginnen vanaf pole. Voor de Duitse ex-DTM-kampioen was het zijn eerste pole in zijn nog jonge WTCR-carriŤre. De Duitser hoefde niet de snelste te zijn, de tiende plek gaf hem het recht om in de reverse grid van pole te starten. Naast hem start de nummer negen uit de kwalificatie, Kevin Ceccon.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS