Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Race 1 WTCR: Thed Björk oppermachtig naar winst, Nicky Catsburg beste Nederlander

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 mei 2019 13:29 • Print artikel

ZANDVOORT - De eerste race van het FIA WTCR tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen is gewonnen door Thed Björk. Yvan Muller kwam de Zweed niet voorbij en hield Mikel Azcona achter zich die genoegen moest nemen met de derde plaats op het podium. Nicky Catsburg was de snelste Nederlander op P10. Niels Langeveld en Tom Coronel konden niet verder naar voren komen dan respectievelijk P16 en P17.


De opening van de race op een zonovergoten circuit begon goed voor Thed Björk. Yvan Muller volgde met Mikel Azcona in zijn kielzog. Nicky Catsburg klom een plaats op voor Benjamin Leuchter. Niels Langeveld, op dat moment op P18 zag Tom Coronel achter hem opdoemen. Coronel won een plek na de start.

Coronel

Halverwege de race waren de Nederlanders wat opgeschoven. Coronel lag op P17 met Langeveld voor zich. Nicky Catsburg reed op P10. De top drie bleef onveranderd; Björk hield stevig de leiding in handen voor Yvan Muller. Frederic Vervisch had op dat moment de snelste ronde in handen. Hij reed een ronde in 1:48.249. Gabriele Tarquini kreeg een tijdstraf van 5 seconden vanwege een valse start.

Nicky Catsburg

Augusto Farfus was de eerste uitvaller. De Braziliaanse coureur had schade opgelopen aan de voorkant van zijn bolide gedurende de start. Ook Rob Huff kwam binnen in ronde 9 en viel uit. In het slot van de race was er in het veld weinig verandering gekomen. In een lang lint ging het overgebleven veld de laatste ronde in. Björk lag nog steeds aan de leiding en won de race voor Yvan Muller. Mikel Azcona gaf P3 niet prijs aan Johan Kristoffersson. Andy Priaulx sloot de top 5 af. Nicky Catsburg finishte uiteindelijk op P10 en Niels Langeveld op de zestiende positie. Hij bleef daarmee Tom Coronel net voor.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS