Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Jean-Karl Vernay wint voor lokale held Bennani, eerste puntenfinish voor Coronel

Uitgegeven door Johan Vis • 9 april 2018 00:05 • Print artikel

Jean-Karl Vernay overleefde twee safety-car-periodes in de tweede race van het FIA WTCR in Marrakech om deze even later op zijn naam te schrijven.

null

De Audi Sport Leopard Lukoil Team-coureur nam bij het doven van de startlichten de koppositie over van polesitter Pepe Oriola. Echter een stevig gevecht enkele bochten later zorgde ervoor dat Vernay zijn koppositie niet verloor nadat er kort contact was met Oriola.

De Brit James Thompson probeerde te profiteren van het gevechten tussen Vernay en Oriola, maar het was lokale held Mehdi Bennani die profiteerde en de tweede positie vast wist te houden tot de finish.

Pepe Oriola finishte uiteindelijk als derde in de straten van Marrakech.

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Yann Ehrlacher eindigde als vierde nadat hij lange tijd het vuur aan de schenen bracht van Pepe Oriola en de laatste podium positie. Thed Björk fnishte als vijfde nadat Rob Huff een sterke eindpositie in rook zag opgaan door een lekke band aan boord van zijn Sébastien Loeb Racing Volkswagen Golf.

Tom Coronel completeerde de top tien en pakte daarmee zijn eerste punt voor dit seizoen. De Nederlander weerhield Gordon Shedden van een top tien klassering, waarna deze als elfde finishte.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS