Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

FOTO'S: Polestar 1 debuteert in Nederland tijdens de Masters of LXRY in Amsterdam

Uitgegeven door Johan Vis • 10 december 2019 09:01

Nederland kan binnenkort kennismaken met de Polestar 1. Het halo-model van het compleet nieuwe elektrische performancemerk Polestar beleeft zijn nationale debuut tijdens de Masters of LXRY in Amsterdam (12 t/m 16 december). Het eerste model van Polestar is een prachtige GT met een indrukwekkende plug-in hybrid aandrijflijn, een state-of-the-art chassis en een lichtgewicht carrosserie. De eerste exemplaren van de Polestar 1 arriveren begin 2020 in Nederland.

Debuut Polestar 1 Masters of LXRY in Amsterdam (12 t/m 16 december)

De Polestar 1 is een Electric Performance Hybrid met de grootste elektrische range van welke hybride dan ook ter wereld. De deels elektrische GT slaat de brug naar alle toekomstige modellen van het merk die stuk voor stuk 100% elektrisch zijn.

Debuut Polestar 1 Masters of LXRY in Amsterdam (12 t/m 16 december)

609 pk, 1.000 Nm, 124 kilometer puur elektrisch
De Polestar 1 maakt op alle fronten indruk, om te beginnen met zijn opvallende design. De carrosserie van de 2+2 Grand Tourer Coupé bestaat voor een groot deel uit carbon. Dit lichtgewicht materiaal, dat vaker wordt gebruikt in supercars, zorgt voor drie belangrijke voordelen: een lager gewicht, een hogere torsiestijfheid en een lager zwaartepunt voor een optimale handling en performance. De Electric Performance Hybrid heeft een systeemvermogen van 609 pk en een duizelingwekkend koppel van 1.000 Nm. Z’n innovatieve aandrijflijn bestaat uit een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en 232 pk aan elektrisch vermogen op de achterwielen.

Debuut Polestar 1 Masters of LXRY in Amsterdam (12 t/m 16 december)

In puur elektrische, achterwielaangedreven modus heeft de Polestar 1 het grootste elektrische bereik van welke hybride dan ook: 124 kilometer (WLTP). Door dit grote bereik kan een groot deel van de dagelijkse ritten volledig elektrisch worden afgelegd. Wanneer nodig - bijvoorbeeld op langere afstanden en wanneer het volledige vermogen wordt aangesproken - springt de krachtige benzinemotor bij. In Power-modus acceleert hij in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u.

Debuut Polestar 1 Masters of LXRY in Amsterdam (12 t/m 16 december)

Om de pure kracht van de aandrijflijn perfect op het asfalt over te brengen, is de Polestar 1 voorzien van een state-of-the art chassis, adaptieve demping van Öhlings en speciaal afgestemde Akebono remmen. De twee elektromotoren drijven individueel de achterwielen aan voor een ongekende tractie bij het ronden van bochten.

Debuut Polestar 1 Masters of LXRY in Amsterdam (12 t/m 16 december)

1 – 2 – 3: het Polestar portfolio groeit
2020 wordt een druk jaar voor Polestar in Nederland. De Polestar 1 arriveert begin volgend jaar, gevolgd door de Polestar 2 die halverwege het jaar ons land binnen zoeft. Deze 408 pk sterke, vierwielaangedreven Electric Performance Fastback heeft naar verwachting een elektrische range van 500 km en accelereert in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De Polestar 3, een sportieve elektrische SUV met een zeer aerodynamisch design, volgt later. Hij wordt tussen de Polestar 1 en Polestar 2 gepositioneerd. Geïnteresseerden kunnen de Polestar 1 bestellen en de Polestar 2 nu reserveren op www.polestar.com. Daar zijn tevens alle prijzen en specificaties van deze modellen beschikbaar.

Debuut Polestar 1 Masters of LXRY in Amsterdam (12 t/m 16 december)

Over Polestar
Polestar is het gemeenschappelijke elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en kan als gevolg hiervan aanzienlijke schaalvoordelen benutten. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto's worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS