Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Verzijlbergen verstevigt leiding met winst, Rademaker beperkt schade + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 12 oktober 2013 17:03

ZANDVOORT - Formido Suzuki Swift-coureur David Verzijlbergen is weer een stap dichter bij de titel nadat de klassementsleider de eerste race van het Finaleweekend wist te winnen. De jonge Certainty Racing-coureur startte de twaalf ronden tellende race vanaf pole, leidde van start tot finish om uiteindelijk met een verschil van slechts iets meer dan een seconde als eerste onder de finishvlag door te komen. Titelrivaal en 2012-kampioen Jeffrey Rademaker, uitkomend voor het Coronel Racing Team, wist de schade beperkt te houden door in zijn Suzuki Swift als tweede te finishen, gevolgd door Alain Mossinkoff op plek drie.

Bij de start was pole-man Verzijlbergen prima weg. De eerste ronden wist de coureur uit Heemstede een gaatje te slaan, maar halverwege de race kwam Rademaker toch weer dichterbij. Rondenlang probeerde de kampioen van vorig jaar voorbij te steken aan Verzijlbergen, wat in de laatste ronde zelfs leidde tot contact tussen de twee. Gelukkig had dit verder geen gevolgen en weten beide kemphanen te finishen, gevolgd door Mossinkhoff op plek drie.

Sophie Kumpen kende een solide racedebuut. De Limburgse dame finishte bij haar debuut als tiende, en als derde op het podium van de Swift 2011-modellen.