Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

Hispano Suiza Carmen Boulogne, een eerbetoon aan autosport-erfgoed: 1.114 pk en een top van 290 km/u + FOTO

Uitgegeven door Peter Vader • 29 maart 2020 19:28 • Print artikel

BARCELONA – Deze bijzondere auto moest zijn glorieuze debuut krijgen tijdens de Autosalon Genève 2020, maar omdat de jaarlijkse autoshow geen doorgang vond bleef het bij een karig media-bericht. We zullen er ongetwijfeld nog meer van horen, want deze op de autosport geïnspireerde Carmen Boulogne is een eerbetoon aan Hispano Suiza's competitie-erfgoed. Het is beslist slechts een kwestie van tijd dat we deze supersportwagen zien verschijnen in een echte tracktest. Voortbouwend op de eigenschappen van zijn broer en zus, heeft de Carmen Boulogne met een motor die 820 kW/1.114pk levert, 70 kW/95 pk meer aan boord dan zijn familieleden. Met 290km/ h is ook de topsnelheid 40km/ h hoger en accelereert de Spanjaard van 0-100 km/ h in minder dan 2,6 seconden. Geen kinderachtige cijfers!

Hispano_Suiza_Carmen_Boulogne

Unique tailormade
Gebruikmakend van het vakkundig ontworpen chassis en de aandrijflijntechnologie van Carmen, levert de Carmen Boulogne een mix van opwindende kracht, uitzonderlijke luxe en elegant design. Geboren uit de afdeling 'Unique Tailormade' van het merk in Barcelona, belichaamt de Carmen Boulogne de sportieve geest van Hispano Suiza naast een sterke familiegeschiedenis. Deze nieuwe, sportievere variant van de Carmen is de volgende fase in de evolutie van het herlevende Spaanse luxeautomerk Hispano Suiza. Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Barcelona, deelt de volledig elektrische Carmen Boulogne het klassiek geïnspireerde ontwerp van zijn broer, maar is er een sportievere stijl toegepast en toont het de mate van maatwerk die beschikbaar is voor de vijf klanten die één van de hyper-exclusieve modellen zullen bezitten.

Volledig elektrisch
Door de verbeterde, volledig elektrische aandrijflijn van 820 kW/1114pk te combineren met een op maat gemaakte superstijve monocoque van koolstofvezel en een stijvere voor- en achterwielophanging met dubbele wishbone assen, levert de Carmen Boulogne een uitzonderlijke dynamiek, met de nadruk op opwindende prestaties. Met zo'n geweldig vermogen en een leeggewicht van 1.630kg levert de nieuwe variant prestaties van wereldklasse: 100 km/u wordt bereikt in minder dan 2,6 seconden, terwijl de topsnelheid 290 km/u is! Op de buitengewoon nauwkeurig vervaardigde carrosserie van koolstofvezel is een fraaie blanke lak aangebracht, die de agressieve sportiviteit benadrukt met behoud van de tijdloze elegantie van Carmen. Binnenin onderscheidt de Carmen Boulogne-variant zich van zijn broer door het gebruik van suède of zwart Alcantara over het achterschot en de deurpanelen.

Vijf Boulogne varianten
Het ontwerp, de engineering en de productie van de auto zijn in Barcelona uitgevoerd door een bekwaam team van zeer ervaren experts van Hispano Suiza en QEV Technologies, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen en motorsporttechniek. De Hispano Suiza Carmen Boulogne kost € 1,65 miljoen (plus belastingen). De vijf Boulogne-varianten in een ‘Special Edition’ voegen zich bij veertien op maat gemaakte Carmen-modellen om de totale productierun van negentien eenheden te voltooien. De eerste klant zal in 2022 zijn auto in ontvangst neemt. Potentiële klanten kunnen vanaf heden hun interesse registreren om één van de hyper-exclusieve modellen te kopen.

Eerbetoon
De naam Boulogne stamt is afkomstig van de George Boillot Cup uit 1921, waarin Hispano Suiza de strijd aanging met een raceversie van de H6 Coupé van de onderneming. Tijdens deze endurance race streden de deelnemers meer dan 3,5 uur om de overwinning op de wegen rond het Franse Boulogne. Hispano Suiza behaalde er drie opeenvolgende overwinningen, waarbij coureurs André Dubonnet (1921), Paul Bablot (1922) en Léonce Garnier (1923) in speciaal aangepaste versies van de Hispano Suiza H6 reden. De huidige, door de autosport geïnspireerde Carmen Boulogne is een eerbetoon aan Hispano Suiza's competitie-erfgoed.

Babe-box

Xtra

COLUMNS