Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

John Wartige met Porsche Mobil 1 Supercup in supportprogramma van de Formule 1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 juli 2016 12:21 • Print artikel

Het is alweer drie jaar geleden. Met een beperkte ervaring uit een merkencup, zette de Luikenaar John Wartique de enorme stap naar de GP3, een kampioenschap in het voorprogramma van de Grands Prix Formule 1! Het was een uitzonderlijk avontuur, waarbij hij heel wat ervaring vergaarde, op zeer korte tijd en dat in een heel hoogstaande context. Maar jammer genoeg speelde de budgetten tegen hem en hij moest een punt zetten achter zijn internationale ambities. Nu staat het komende weekend in het teken van deelname aan de Porsche Mobil 1 Supercup 2016 op de Hungaroring.

John Wartige

Sinds zijn seizoen in de GP3 Series was Wartique een beetje onder de radar gebleven, op een deelname aan de Legend Boucles na. “Ik gaf ondertussen prioriteit aan mijn professionele activiteiten en ik woon nu al tweeënhalf jaar in Dubai. Ik geef rijlessen op het Yas Marina Circuit van Abu Dhabi”, legt John uit. “Zo heb ik de mogelijkheid gehad om meermaals met Porsche Midden-Oosten samen te werken in het kader van marketing en promotionele operaties. Zo kwam stap voor stap de mogelijkheid om mijn racepak en helm in goede omstandigheden nog eens boven te halen.”

Zoals hij het eerder al deed, is de man uit Thimister-Clermont bij Luik te zien in een zeer mooie competitie, met name de Porsche Mobil 1 Supercup die in het voorprogramma van de F1 rijdt! “Ik ben altijd een liefhebber geweest van merkencups en deze is de meest hoogstaande ter wereld”, lacht John Wartique. “Ik denk dat eenzitters niet meer voor mijn leeftijd zijn, maar ik wil de draad weer opnemen op een erg hoog niveau, daar waar ik gestopt was. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar de Porsche Mobil 1 Supercup zie ik als een echte uitdaging.”

Voor het ogenblik is er alleen sprake van een deelname aan de vijfde manche van de competitie 2016, die komend weekend op het circuit Hungaroring, dicht bij Boedapest in Hongarije, wordt verreden. “Ik heb dat weekend niet gereden in mijn GP3-seizoen”, gaat John verder. “Ik zal alles dus tegelijk moeten ontdekken, maar dankzij mijn keuze voor MRS GT-Cup weet ik dat ik in een fantastische context aan de start kom. Het Duitse team biedt namelijk ook onderdak aan de Duitser Christian Engelhart, een van de leiders in de Porsche Mobil 1 Supercup, en is ook één van de drie beste teams uit het kampioenschap, samen met Lechner Racing en Martinet by Almeras.”

John Wartique blijft zeer bescheiden over zijn kansen op de zeer technische piste in Hongarije: “Het is niet nodig om me een prognose te vragen voor dit weekend, want ik wil mezelf geen enkele druk opleggen. Ik moet de omloop leren kennen, maar evengoed de wagen, tegen rijders die in de Supercup racen en veel van hen ook nog eens in andere nationale of internationale competities met de Porsche 911. Om je dan doelen op te leggen, moet je eigenlijk goed gek zijn. Ik wil vooral zien waar ik sta en wat mijn progressie mogelijk kan zijn. Op die manier kan ik ook de toekomst goed voorbereiden.”

Op dus naar de Hungaroring komend weekend, met een vrije sessie op vrijdag 22 juli om 16.45u, een korte en intense kwalificatie op 23 juli om 12.25u en de race, zondag 24 juli om 11.45u. Actie! En welcome back, John...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS