Ovalracing Venray

"De BRL is weer thuis!" vanaf 2016 spectaculaire pick-ups op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 28 mei 2015 08:45

"De BRL is weer thuis!" klonk de speaker op Raceway Venray terwijl de vernieuwde BRL pick-ups de baan op reden. De BRL pick-ups reden tijdens het Autospeedway American Style weekeinde indrukwekkende demo's. Circuit directeur, en geestelijk vader van de BRL, Harry Maessen, had groot nieuws over de pick-ups.


"We hebben twintig van deze pick-ups," sprak Maessen. "We willen minder afhankelijk zijn met klassen van buitenaf. Daarom willen we vanaf 2016 de BRL pick-up klasse introduceren op de half mile oval."

De pick-ups zijn afkomstig uit het Acceleration 14 evenement. Nadat Acceleration 14 ter ziele was gegaan heeft Maessen de auto's teruggenomen om in te zetten op de snelste halve mijls oval van Europa.

De Benelux Racing League werd opgezet door Harry Maessen in 2004 als de MWV6 Series. Na zes succesvolle seizoen werd de klasse opgenomen in de Dutch Supercar Challenge. Tussen 2011 en 2013 reed de BRL V6 klasse op de snelle half mile oval van Raceway Venray. Tussen 2013 en 2014 werden de BRL V6 Ford Mondeo's omgebouwd tot pick-ups voor deelname aan de Acceleration 14 MW-V6 Pickup Series. Maar na ťťn seizoen heeft Maessen de auto's teruggenomen.


In het voorprogramma van de NASCAR Whelen Euro Series reden tien pickups spectaculaire race demo's. LMV8-coureurs zoals Barry Maessen, Stefan Oberndorfer en Frank Wouters vermaakten het publiek. De coureurs deden het niet rustig aan en reden snelle ronden van rond de 20 seconden. De demo's werden afgesloten met spectaculaire drifts en donuts onder luid gejuich van het publiek.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS