Autosport NL • NK Rally

Technische problemen weerhouden Erik van Loon van podiumplaats; "Op eieren gereden"

Uitgegeven door Johan Vis • 5 juni 2018 07:35 • Print artikel

De thuisrally van Erik van Loon, de ELE Rally, eindigde niet met het resultaat waar hij vooraf op had gehoopt. Al op de eerste stage werd er veel tijd verloren door een kapotte velg en liep Van Loon achter de feiten aan. Ondanks de tegenslag bleven Van Loon en Harmen Scholtalbers rijden en eindigden zij uiteindelijk op de vijfde positie met een achterstand van zeven minuten en zeven seconden op Hermen Kobus.

Technische problemen weerhouden Van Loon van podiumplaats

Van Loon is dan ook gematigd tevreden aan de finish: “We verliezen meteen op de eerste proef de wedstrijd. We rijden de velg kapot en hebben moeten wisselen op de proef. Daarmee verliezen we ruim vier minuten. Daarbij was ook de schokdemper rechtsachter kapot, dus hebben we de volgende proeven op eieren gereden. In de service is dit gerepareerd, maar de auto liep niet goed. Dat duurde tot aan de middagservice op zaterdag voor we erachter waren wat er was. Een sensor of ventiel van de turbo gaf de verkeerde waardes waardoor de motor inhield. Daarna ging het beter en konden we competitieve tijden noteren. Uiteindelijk worden we vijfde, gezien de technische problemen is dat oké, maar ik kwam om te winnen.”

Ondanks de vijfde plaats kijkt Van Loon terug op een mooi evenement met de supporters. “Het is mijn thuisrally, dus dan komen er meer vrienden en kennissen kijken dan anders. Ook voor de sponsoren is dat mooi. Ik wil graag de sponsoren en fans bedanken voor hun support dit weekend!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS