Autosport NL • NK Rally

Erik van Loon met Subaru Impreza S14 WRC terug op de Nederlandse rallypaden + FOTO'S LIVERY

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 april 2017 07:46 • Print artikel

Ruim een week voor de Cross Country Rally in Qatar, staat Erik van Loon aan de start van de Centraal Nederland Rally met de Subaru Impreza S14 WRC. Rondom Barneveld zijn twee verschillende proeven uitgezet, waarvan er een drie keer en een vijf keer wordt verreden. Samen met Harmen Scholtalbers wil Van Loon gaan voor de overwinning. Van Loon start met nummer één op de Subaru.

Erik van Loon met de Subaru Impreza S14 WRC

“Het is een mooie warming-up voor het echte werk ruim een week later,” vertelt Van Loon. “Ik weet van mezelf dat ik het fijn vind om kilometers gereden te hebben. Zeker als er een zware rally aan komt. De rally in Barneveld heeft een kleine 110 kilometer proef, dat is minder dan een dag in Qatar. Maar het is wel goed om dat te doen voor ik naar de woestijn ga. Rally rijden gaat toch wat meer over rempunten en bochten nemen en ik denk dat ik daarvan kan leren in de Cross Country. Daarnaast is het gewoon leuk om een dag met de Subaru te rijden!”

Erik van Loon met de Subaru Impreza S14 WRC

De eerste proef start om 12 uur, de finish is rond de klok van 20 uur in Barneveld. In totaal worden er acht proeven verreden. Een tussen Barneveld en Voorthuizen en een ten zuiden van Putten.

Erik van Loon met de Subaru Impreza S14 WRC


Erik van Loon met de Subaru Impreza S14 WRC


Nog maar een paar dagen! Heb je al een lot voor de volgende trekking van de Staatsloterij

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS