Autosport NL • NK Rally

Erik van Loon met Skoda Fabia R5 naar openingsronde ONRK, de Zuiderzee Rally: "De concurrentie zal stevig zijn"

Uitgegeven door Johan Vis • 13 maart 2018 13:11

Komende zaterdag staat de eerste ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), de Zuiderzee Rally, op het programma. Erik van Loon en Harmen Scholtalbers gaan van start met de Skoda Fabia R5 en doen een gooi naar het podium. Er staan twaalf proeven op het programma rondom Emmeloord en Kampen.

Erik van Loon

Van Loon hoopt op een goede voortzetting na de sterke rally in Zandvoort. “We hebben een goede generale gehad in Zandvoort, de Zuiderzee Rally is de eerste serieuze rally met de R5. Zandvoort was op het circuit, de Zuiderzee zijn buitenproeven. Maar ze zijn moeilijk! Zeker op de dijkweggetjes kan het verraderlijk zijn. De concurrentie zal stevig zijn in de vorm van zes R5-auto’s. Maar we gaan ons best doen om het podium te bereiken. Ik verwacht meer Nederlandse rally’s te gaan rijden, welke dat beslissen we binnenkort. Maar eerst de lastige proeven in de polder!”

Erik van Loon

De Zuiderzee Rally start op zaterdag om 10:16 op de Paardenmarkt. De finish is rond de klok van 23:06. De eerste vier proeven liggen bij Oldemarkt en Steenwijkerhout. In de namiddag wordt op het Kampereiland gereden en ‘s avonds staat het industrieterrein op de Nagelerweg en de proef bij Kuinre op het programma.

Van Loon en Scholtalbers starten met nummer 3 op de Skoda Fabia R5.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS