Autosport NL • NK Rally

ELE Rally-winnaar in 2011 en 2016 Erik van Loon: "De concurrentie is volop aanwezig, maar als..."

Uitgegeven door Johan Vis • 24 mei 2019 08:30 • Print artikel

Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei staat de 55e ELE Rally op de kalender, de thuisrally van Erik van Loon. In een sterk bezet deelnemersveld gaat Erik van Loon, samen met Harmen Scholtalbers in de Skoda Fabia R5, voor een plaats op het podium. Van Loon won de rally in 2011 en 2016.

Erik van Loon

"Deelnemen aan je thuisrally blijft bijzonder", vertelt Van Loon. "Je hebt nog meer motivatie en drive om daar goed te presteren. Het zal wel moeilijk worden om op het podium te komen. Er rijden negen R5-wagens mee en nog een paar snelle groep N's, dus de concurrentie is volop aanwezig. We gaan voor het podium!"

Van Loon heeft zich goed voorbereid: “Afgelopen zaterdag heb ik met de Skoda in België gereden. Dat ging gedurende de dag steeds beter. Als het lukt om meteen op het niveau te beginnen waarmee ik in België over de finish kwam, dan heb ik er vertrouwen in dat we kunnen scoren.”

De ELE Rally start vrijdag om 19:00 uur in het centrum van Son, de service is bij De Rooy in Son. Op vrijdag worden de proeven rondom Helmond verreden. Op zaterdag wordt de rally hervat om 11:28 en staan de proeven rondom Wintelre, Sint-Oedenrode en Son op het programma. De finish is zaterdag rond 22:07 in Son.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS