Autosport NL • NK Rally

Derde plaats voor Erik van Loon tijdens ijskoude Zuiderzee Rally: "Een foutje ligt op de loer"

Uitgegeven door Johan Vis • 19 maart 2018 17:46 • Print artikel

Na twaalf proeven in de Noordoostpolder en een secondenduel hebben Erik van Loon en Harmen Scholtalbers de derde plaats binnengehaald in de Zuiderzee Rally. Gedurende de rally leert Van Loon zijn Skoda Fabia R5 beter kennen en groeit hij in de wedstrijd. Van Loon is tevreden met de podiumplaats na een moeilijke rally.

Derde plaats voor Van Loon tijdens ijskoude Zuiderzee Rally

Al vrij vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Van Loon niet meedeed om de overwinning. “We kwamen niet voor de winst, maar voor een podiumplaats. Het lukt me nog niet om de snelheid van Hans Weijs of Hermen Kobus te rijden. Maar ik ben wel de hele dag in duel geweest met Jim van den Heuvel. Dat geeft wel energie tussen die jonge garde!”

Op de achtste proef kwam de derde plaats in gevaar. “Jim en ik waren stuivertje aan het wisselen, dan was hij sneller en dan ik. Maar de achtste proef was een rondkoers en net voor ik weer voorbij de start kom, sturen ze een Evo weg! Daar verlies je een hoop tijd doordat je niet meer je eigen ritme kan rijden en de Fabia veel sneller is dan een Evo. Ik was niet blij, maar in de service daarna krijgen we te horen dat Jim een tijdstraf krijgt van een minuut. We waren weer derde.”

Van Loon besluit om te consolideren op de laatste vier proeven in het donker. “De weggetjes op de buitenproef zijn smal, dus een foutje ligt op de loer. Ik moest nog wat wennen aan de auto op het industrieterrein dus daar hebben we tijd mee verloren. Maar we zijn heel blij met de derde plek!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS