Autosport NL • NK Rally

Bob de Jong knalt naar podium in Eurol Hellendoorn Rally: "We hebben de motor gereset"

Uitgegeven door Johan Vis • 17 september 2018 15:21 • Print artikel

Na zijn prachtige tweede plaats in de Belgische Rally van Kasterlee twee weken geleden wilde Bob de Jong ook in de Eurol Hellendoorn Rally een goed resultaat neerzetten – en dat deed hij dan ook. Met zijn gelegenheidsnavigator Kees Hagman was Bob de Jong weliswaar niet opgewassen tegen de sterk rijdende Hermen Kobus, maar de Hyundai-rijder wist ook in Hellendoorn een welverdiende tweede plaats te scoren. Met zijn Hyundai i20 bleef hij de Belgische Melissa Debackere, de Deen Kristian Poulsen (beiden Skoda) en Kevin van Deijne (Ford) ruim voor.

Bob de Jong knalt naar tweede plaats in Eurol Hellendoorn Rally

Voor Bob de Jong lijkt de tweede seizoenshelft veel beter uit te pakken dan de eerste. Toch kende de Hyundai-rijder ook in de Eurol Hellendoorn Rally nog lastige momenten: “Vrijdagavond begon ik niet heel sterk en kon ik het tempo van de vroege koplopers niet meteen volgen. Dat lag vooral aan mijzelf. Later op de avond kwam het ritme er al beter in en zaterdag liep het ook vlotter.” Toch sloeg de schrik De Jong om het hart toen op de elfde klassementsproef bij Mageleresch op de display de melding verscheen ‘lage stroom’, wat betekent dat de accu te weinig stroom levert en om stroom te sparen bepaalde functies automatisch worden uitgeschakeld. “We hebben de motor gereset en uit voorzorg toch maar de dynamo vervangen en daarna liep de auto weer als een zonnetje,” aldus een opgeluchte Bob de Jong. “De rally was erg mooi, met nieuwe proeven en ik heb het ervaren als de mooiste Hellendoorn Rally waar ik aan deel heb genomen. En het blijft geweldig om voor zoveel publiek te rijden.” De Eurol Hellendoorn Rally trok meer publiek dan voorgaande jaren; vrijdagavond was de proef Notter zo druk dat de organisatie extra toegangskaarten moest laten komen, omdat het geschatte aantal bezoekers al snel was bereikt!

De volgende rally waaraan Bob de Jong en zijn vaste navigator Bjorn Degandt zullen deelnemen met de Hyundai i20 R5 is de East Belgian Rally 2018 op 29 september. Het rallycentrum bevindt zich in Sankt Vith. Op zaterdag 29 september gaat de wedstrijd om 9.00 uur van start; de eerste equipe wordt omstreeks 22.30 uur op het finishpodium verwacht. De 12 klassementsproeven tellen een kilometrage van 155,91 km en worden voor 98% op asfalt verreden. De East Belgian Rally telt mee voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Uitslag Eurol Hellendoorn Rally 2018:
1. Hermen Kobus/Erik de Wild (NL/NL), Skoda Fabia R5, 1 uur 29 min 21,3 sec
2. Bob de Jong/Kees Hagman (NL/NL), Hyundai i20 R5, op 1 min 50,4 sec
3. Melissa Debackere/Didier Bostoen (B/B), Skoda Fabia R5, op 2 min 45,6 sec
4. Kristian Poulsen/Ole Frederiksen (DK/DK), Skoda Fabia R5, op 3 min 10,2 sec
5. Kevin van Deijne/Hein Verschuuren (NL/NL), Ford Fiesta R5, op 5 min 23,8 sec

100% Auto LIVE in Rotterdam Ahoy


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS