Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

G-Force Racing kijkt uit naar afsluiting LMES seizoen in Turkije

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 10 november 2005 15:59 • Print artikel

Le Mans Endurance Series – Istanbul 1000 km

Voor de vijfde manche van het LMES-kampioenschap trekt G-Force, het team van Frank Hahn, richting Turkije. Op de nieuwe Autodromo van Istanbul wordt de laatste en beslissende wedstrijd van het uithoudingskampioenschap verreden. Tim Greaves en Jean-François Leroch nemen, samen met Frank Hahn, het stuur van de Courage C65-Judd en zullen er alles aan doen beter te doen dan de 4de plaats begin september op de Nürburgring. Net voor zijn afreis blikt Frank vooruit op de wedstrijd maar kijkt hij ook al even terug op het voorbije raceseizoen.

“Ik hoop dat we er raken”, glimlacht Frank. “De organisatie van de reis richting Turkije was verre van evident en de reis zelf is ook een hele onderneming. Maar goed, dat hoort nu eenmaal bij een internationaal kampioenschap.”

“We doen zoals steeds een beroep op Jean-François Leroch. Hij kent de wagen ondertussen en ik ben heel blij dat hij het seizoen met ons rondmaakt. Tim Greaves is na Silverstone ook weer van de partij en zal zeker laten zien dat hij tot een sterke prestatie in staat is.”

“Ik hoop vooral dat het nu eindelijk eens allemaal mag meezitten. Zowel in Silverstone als op de Nürburgring hebben we punten gepakt maar zonder incidenten of brute pech eindigen we daar tweemaal binnen de top-3. Mijn ambitie is om in Turkije sterk uit de verf te komen en bovendien ook een resultaat neer te zetten. Een podium zou de moraal, zo vlak voor het winterseizoen, zeker sterken.”

“Want we gaan door”, vervolgt Frank. “We werken nu al aan het seizoen 2006. De organisatie communiceerde recent de (voorlopige) kalender voor het volgende seizoen; zo hebben we ondertussen ook al een idee van de kalender. We willen hetzelfde programma als afgelopen jaar afwerken. Dat betekent 5 races in het kader van het LMES-kampioenschap (opnieuw België, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië en vermoedelijk Turkije) en bovendien Le Mans. Het feit dat we naar alle waarschijnlijkheid beginnen in Spa is voor ons Belgen een voordeel en gezien de late datum van de eerste wedstrijd, medio mei, hebben we nog wat extra tijd voor de technische en budgettaire voorbereidingen.”

“Om het seizoen af te sluiten, doen we ook iets voor de Belgische fans”, sluit Frank af. “Op donderdag 24 november testen we op het circuit van Zolder onze Courage en dat samen met Kruse Motorsport die hun wagen ook meebrengen. Iedereen is vanzelfsprekend welkom.”

“Zo kan iedereen de Courage nog eens aan het werk zien. Diezelfde dag geven we ook onze PRC nog eens de sporen alvorens alles op te bouwen voor volgend seizoen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS