Karting • KNAF

Nathan Ottink doet uitstekende zaken in NK met perfecte score: "Ik denk wel dat ik beter ben gaan rijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juni 2018 10:37 • Print artikel

EMMEN - Het hele seizoen al één van de absolute toppers in de Mini Parilla-klasse bevestigde Nathan Ottink zondag opnieuw zijn status van titelfavoriet. Tijdens de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap IAME X30 racete de elfjarige karter uit Hengelo Overijssel naar een perfecte score. Daarmee vergrootte hij uiteraard zijn voorsprong in het kampioenschap.

Nathan ottink

Eerste in de kwalificatie, eerste in race één, eerste in race twee en eerste in de finale: Nathan kende een perfect weekeinde op Circuit Pottendijk in Emmen. Dat terwijl zijn kart in de trainingen niet meteen optimaal liep. “Er zat een motor op die niet perfect liep”, zei Nathan. “Voor de laatste training hadden we er een andere opgezet en in één ging het een stuk beter.”

Dat hij daarmee iedereen de baas was, maakte hem natuurlijk ‘heel erg blij’. Na de kwalificatie wist hij dat hij snel ging zijn. “Ik wist tijdens de kwalificatie niet zeker of ik snel genoeg voor de pole zou zijn, omdat het vlak van tevoren had geregend. Toen moesten we ineens een nieuwe afstelling zoeken.”

Dat bleek de juiste te zijn, maar ook Nathan zelf is een topper in natte omstandigheden en met zijn eerste tijd verzekerde hij zich voor de eerste startpositie tijdens de race één en twee. Dat de beloftevolle rijder van PdB Racing de eerste race ook won, was een enorme opsteker. “Dat gaf me zelfvertrouwen voor de finale. Zeker toen ik ook de tweede race had gewonnen.”

Tijdens de finale had Nathan een goede start. Met Amaury Meertens vlak achter zich pakte hij kopstart, maar toen ook Tristran Kroone zich voorin meldde en met Meertens in gevecht kwam, profiteerde Nathan van de strijd tussen zijn achtervolgers en sloeg hij een gat. En dus kwam hij weer als eerste voorbij het zwart-witgeblokt.

Nathan Ottink podium winnaar NK

Zo werd hij overduidelijk de beste van het weekeinde. Het had hem verbaasd. “Het blijft racen. Je weet nooit wat er zal gebeuren. Je kunt motorpech hebben, nieuwe concurrenten die heel snel zijn. Maar ik denk wel dat ik beter ben gaan rijden. Dat helpt natuurlijk.” Zijn ambitie liegt er in ieder geval niet om: kampioen worden in het Nederlands en Belgisch kampioenschap en een ticket bemachtigen voor het WK in Le Mans.

Voor dat laatste moet hij in de top drie eindigen van het NK of het BK. Dat zal geen probleem zijn als de jonge Overijsselaar zich zo blijft manifesteren. Mocht hij zich plaatsen voor het WK, dan hoopt hij op een plaats in de top vijf. Dat lijkt enigszins voorzichtig voor iemand die zo dominant is in het NK, maar hij weet: “Het niveau in het WK is echt een heel stuk hoger. Eerst maar eens zien dat ik goed blijf presteren in Nederland en België.”

Dat hij daarin slaagt, daar twijfelt evenwel niemand aan.

Nathan Ottink wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Jos Kuypers BV, OTS Racing en PdB Racing

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS