Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

FOTO'S: Dit is de McLaren van Fernando Alonso voor de Indy 500 + LIVERY

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 april 2019 14:43 • Print artikel

McLaren heeft de auto, waarmee Fernando Alonso een nieuwe poging gaat doen om de Indy 500 te winnen, onthuld. De auto heeft dezelfde oranje/blauwe kleuren meegekregen als de F1-auto van het team.


De Spaanse coureur gaat in de Indy 500 rijden met het startnummer 66. Daarmee hoopt Alonso de Triple Crown of Motorsport op zijn naam te zetten, een onofficiële titel die alleen Graham Hill tot op heden heeft behaald. Na de Grand Prix van Monaco, de 24 Uur van Le Mans, probeert hij de derde legendarische race (Indy 500) te winnen.


De auto die gebouwd is bij het McLaren Technology Centre in Woking heeft de bekende oranje kleur die door oprichter Bruce McLaren in 1966 werd gekozen voor de eerste F1-race van het team. Het startnummer 66 is dan ook een eerbetoon aan dit moment.


Inmiddels is de auto onderweg vanuit Engeland naar de Verenigde Staten voor de eerste test op de Indianapolis Motorsport Speedway, die op 24 april gaat plaatsvinden. De zusterauto gaat naar de Texas Motor Speedway voor een test die al op 9 april gaat plaatsvinden. Deze test wordt door Alonso gereden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS