Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Fernando Alonso rijdt eerste ronden met McLaren IndyCar: “Uit zichzelf een beetje naar links”

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 april 2019 20:00 • Print artikel

Fernando Alonso gaat in mei zijn tweede Indy 500 racen en hoopt daarmee de onofficiële titel de ‘Triple Crown of Motorsport’ op zijn naam te schrijven. Dit jaar rijdt de coureur niet met het team van Andretti Autosport, maar heeft McLaren haar eigen team. Het wordt dus een hele nieuwe ervaring voor de Spanjaard.

Indy Car Fernando Alonso

“Het was zeker fantastisch”, zei Alonso tegen Racer, nadat hij 105 ronden reed met de Chevy met startnummer 66. “Het zijn pas de eerste ronden met deze auto en we proberen alles voorzichtig te doen. Het is mooi om weer terug te zijn op een oval met zijn specifieke set-up, de auto stuurt namelijk uit zichzelf een beetje naar links. Dus, is dit een wat raar gevoel voor mij om aan te wennen op deze speedway. Met name in de bochten 3 en 4. Het is anders dan Indianpolis, maar hopelijk wel een goede voorbereiding voor ons.”

Fernando Alonso rijdt eerste ronden met McLaren IndyCar

Voordat het team naar Texas afreisde, was er al een shake down op de thuisbasis van McLaren. “Tot nu toe is het nog te vroeg om er iets over te zeggen, omdat ik nog niet op volle snelheid heb gereden”, vertelde de voormalig F1-coureur. “Ik denk, als ik naar iedereen luister over hun bevindingen van vorig jaar, dat er nu wat minder downforce is. De auto kan dan wat listiger zijn om mee te rijden, vooral als je in iemand zijn slipstream rijdt. Nu is dat geen probleem, omdat ik hier alleen ben. Maar ik denk wel, dat het nog een hele uitdaging gaat worden - vooral dit jaar - nu ik niet met het Andretti-team samenwerk. We zijn helemaal op onszelf aangewezen.”De Spaanse coureur heeft in 2017 al ervaring opgedaan in de Indy 500 en die kan hij goed gebruiken, nu hij in mei achter de raceoverwinning en achter de Triple Crown aanjaagt. “Ik voel mij veel meer voorbereid”, vertelde de Spanjaard. “Ik ken tenminste de race, de sfeer van de 500, de rijdersparade. Ik ken de formatieronden. Ik ben inmiddels bekend met veel dingen waar je je energie aan besteedt als je het voor de eerste keer ervaart. Dan komt alles als een verrassing. Ik denk dat ik die energie nu kan besparen. Ik kweet nu hoe het gaat, dus ik kan in het ritme van de race komen, met wat meer energie in de kwalificatie stappen en met meer concentratie overal aan beginnen. Ik beschouw de komende race alsof ik er vanaf nul aan begin, met de auto zowel als met de engineers. Ik wil ook weer in de simulator, zoals ik dat ook deed voorafgaand aan mijn allereerste deelname. Ik wil gewoon zoveel mogelijk voorbereiding doen als mogelijk!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS