Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Droom en racecarričre Danica Patrick met een harde crash ten einde

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 mei 2018 12:51 • Print artikel

Danica Patrick reed tijdens de Indy 500 de laatste race van haar carričre. Daarmee beëindigde de Amerikaanse een mooie periode in de autosport, maar haar laatste wedstrijd had ze toch anders willen beëindigen. Ze viel uit na een crash.

Danica Patrick


“Ik weet niet echt wat er gebeurde”, zei Patrick tegen het Engelse Autosport. “Hij leek gewoon rond te gaan. Het leek erg laat uit de bocht. Ze zeiden dat ze terugkeken naar de data en dat er in het midden wat gelift werd en hij draaide gewoon rond. Het kwam voor mij behoorlijk onverwacht. Maar, aan de andere kant, de auto was positief. In bocht 2 leek hij wat scherper te zijn dan in de andere bochten. Ik kan niet zeggen dat de auto op dat moment op het randje zat. Auto spinde toen ik terug op het gas ging voor wat meer onderstuur in de bocht. Dit verwachtte ik totaal niet. Ik denk dat het gewoon toont hoe lastig deze IndyCars zijn om te rijden.”

Danica Patrick crash
Het was echter niet het einde van haar carričre zoals ze deze verwacht had. “Het was zeker geen fantastisch einde”, zegt de Amerikaanse. “Het voelt als een totale ramp. Het leek misschien stom. Mensen zullen dit herinneren. Als ik win, onthouden mensen dat ook. In andere gevallen ben je een klein deel in een groter verhaal."

“Ik sluit een hele mooie carričre af”, zei de meest succesvolle vrouwelijk coureur na haar Indy 500. Een 14-jarige carričre kwam met een harde knal te einde. “Ik had veel geluk hier en had dat nog steeds deze maand. Het kwam alleen niet op de racedag.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS