Autosport NL • BRL V6

Collé Rental en Sales Racing heeft primeur met zege op uniek racespektatel

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 juni 2011 01:32

VENRAY - Tijdens de Pinksterraces 12 en 13 juni jongstleden werd voor het eerst met de Benelux Racing League BRL-V6 racewagens gereden op deze halve mijl high speed-oval op Raceway Venray. Het deelnemersveld was groot en competitief. Het Collé Rental en Sales BRL-V6 Racing Team was aanwezig met rijders Donald Molenaar en Christian Weyenberg. Verder stonden er nog meer bekende namen uit de autosport zoals Donny Crevels, Jacky van der Ende, die allemaal voor podiumplaatsen streden. Veel lof door coureurs, sponsoren, genodigde en aanwezige pers voor de organisatie van Raceway Venray. "Het is een professionele accommodatie voor topsport. Dit zet Limburg hoog op de kaart en is iets waar we trots op kunnen zijn”, aldus de aanwezige wethouder. Beide pinksterdagen werden de races bezocht door vele duizenden racefans uit alle delen van Nederland, België, Engeland en Duitsland.

Collé Racing boekt succes

Collé Rental & Sales pakte groots uit!
Niet alleen met twee topcoureurs, Donald Molenaar en Christian Weyenberg, achter het stuur van de twee Collé Rental & Sales BRL-V6 ‘en maar ook langs de baan was het een en al blauw van de Collé vlaggen, hoogwerkers etcetera. Vele klanten waren uitgenodigd voor beiden dagen en werden als VIP behandeld bij de Collé Rental & Sales VIP wagen. Ook voor de aanwezige kinderen was er volop vermaak in de vorm van een racebaan-springkussen.
ZONDAG 12 JUNI 2011

Christian Weyenberg pakt eerste manche overwinning Pinkstzondag
Er werden 2 manches en 1 finale verreden in de Benelux Racing League. De eerste manche was direct een succes voor het Collé Rental & Sales BRL-V6 Racing Team. Collé coureur Christian Weyenberg kwam als eerste over de finishlijn gevolgd door de sterk rijdende Jacky van der Ende. Donald Molenaar ook rijdend voor het Collé Rental & Sales BRL-V6 racing team zat in het kielzog van Jacky van der Ende en finishte als derde.

’Het is een mooie overwinning voor het gehele Collé Rental & Sales BRL-V6 racing team. De monteurs hebben hard gewerkt om beide BRL-V6 racewagens optimaal afgesteld te krijgen voor deze supersnelle ˝ high speed oval. Dit resulteerde direct in plaats 1 en 3”, sprak racewinnaar Christian Weyenberg.

Manche 2 beiden Collé coureurs in de top 3.
Het was stuivertje wisselen in de tweede manche tussen Jacky van der Ende, Donald Molenaar, Donny Crevels en Christian Weyenberg. Uiteindelijk ging Jacky van der Ende er met de overwinning vandoor, nipt voor de twee Collé Rental & Sales BRL-V6 coureurs Donald Molenaar en Christian Weyenberg die respectievelijk tweede en derde werden.

Donald Molenaar pakt finalerace overwinning
De finale race op de Pinksterzondag was voor de Collé Rental & Sales BRL-V6 coureur Donald Molenaar. Met spanning tot de laatste meters voor de finish. In de laatste ronde en in de laatste bocht verschalkte Molenaar net Jacky Van der Ende met een halve meter op de finishlijn. Donny Crevels werd nipt derde gevolgd door Barry Maessen en als vijfde Christian Weyenberg.

Donald Molenaar, ‘Ja dit is een super overwinning. Dit is wat BRL-V6 racen zo spannend en uniek maakt in zijn klasse. Allemaal gelijkwaardige racebolides die allemaal kans maken op de overwinning. Hier komen de racefans voor, close racen tot de laatste ronde.’

Donald Molenaar opnieuw in de top 3 in 1ste manche BRL-V6
De eerste manche op de Pinkstermaandag was te vergelijken met de finalerace dag ervoor. Donald Molenaar kwam 0,165 seconde tekort op Jacky van der Ende die de overwinning pakte. De tevens sterk rijdende, op zijn eigen thuiscircuit, Barry Maessen eindigde op de derde plaats op 5,991 seconde gevolgd door Donny Crevels. Christan Weyenberg eindigde op 12,897 seconde als vijfde.

Manche 2 BRL-V6
In de tweede manche waren opnieuw de coureurs van manche 1 die de leiding bepaalde. In de laatste rondes kon Jacky van der Ende zich 8,283 seconde los maken van Donald Molenaar die hierdoor de tweede plaats veilig stelde voor Barry Maessen die op 1 ronde de derde plaats pakte voor Jeroen Reijntjens.

Zinderende finale, Donald Molenaar pakt overwinning…
Dit was een race om lang over na te praten. Overal waren vele inhaalacties te zien. Deur aan deur werd er gestreden om iedere meter. Vier, vijf dik door de bochten. Je kon merken dat iedere coureur tot het uiterste ging wat gepaard ging met een crash in ronde 24.

De volgorde van ronde 23 was bepalend voor de uitslag. Gezien Donald Molenaar in zijn Collé Rental & Sales BRL-V6 op kop lag werd hij als winnaar genoteerd. Tweede werd op 0,714 seconde Jacky van der Ende gevolgd op 1 ronde door Barry Maessen.

UITSLAGEN 13-06-2011
Manche 1
3. Barry Maessen
Manche 2
Finale

Alle uitslagen van de BRL-V6 races van beiden Pinksterdagen op Raceway Venray zijn HIER terug te vinden.