Formule 1

'Liberty Media de Formule 1 alweer in de uitverkoop!' - Iets voor Bernie Ecclestone...?

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 januari 2019 11:18

Liberty Media nam met veel tamtam de Formule 1 over en betaalde daar de hoofdprijs voor, met een bedrag rond de acht miljard dollar. De Amerikanen hadden grote plannen om de hoogste klasse van de autosport om te vormen. Daarbij was het belangrijk dat de interacties met de fans groter ging worden. Sinds de komst heeft Liberty Media het spel nog niet kunnen verbeteren, in het spinnenweb wat de Formule 1 heet.

Formula 1 Liberty Media

“Minder dan drie jaar na de aankoop van de Formule 1 door Liberty Media, onderzoekt het bedrijf de scenario’s om hun aandeel te verminderen in het internationale F1-arena”, meldt johnwallstreet.com. “Alles van een exit tot de introductie tot nieuwe aandeelhouders komt aan bod.”

Volgens berichten heeft het Amerikaanse bedrijf gefaald in vele van haar doelen, zoals het toevoegen van nieuwe races en nieuwe sponsoren. De nieuwe eigenaren hebben vaak de wens uitgesproken voor een groter Amerikaans publiek en staat op het punt om de Miami Grand Prix te introduceren. Mocht Liberty Media uit de sport stappen, dan kan het de weg plaveien voor een terugkeer van Bernie Ecclestone. De Brit leidde meerdere decennia de Formule 1, tot hij werd weggestuurd door Chase Carey. De grote vraag is of de 88-jarige nog terug wil komen...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS