Karting • GK4 Kartseries

TPX Racing sluit topseizoen af met handvol bekers: Ryan Kavehzadeh, Wesley Eckhardt en Max Koster op podium

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 december 2018 18:12 • Print artikel

ROOSENDAAL – Nog een relatief nieuw team in de kartsport is TPX Racing inmiddels een vaste waarde geworden in de GK4 Kart Series. De equipe uit Zoetermeer was met zijn vijf rijders afgelopen seizoen succesvol. In Roosendaal kregen de rijders van TPX diverse bekers uitgereikt voor hun prestaties in 2018. Vooral de prestaties van rijders Ryan Kavehzadeh, Wesley Eckhardt en Max Koster spraken tot de verbeelding. Maar ook de twee andere rijders, Timo Fruytier (IAME Senioren) en Steven Heppener (Formula Honda 9PK) lieten dit seizoen een fraaie progressie zien.

TPX Racing

Zoetermeerder Kavehzadeh werd in de GK4 Kart Series knap vierde in het overall eindklassement bij de sterkbezette IAME X30 Junioren, Eckhardt won het Rotax-klassement bij de Rotax Max Junioren en Koster werd vicekampioen in datzelfde Rotax-klassement. Teammanager Pietjan Roggeveen (29), zelf een oud-karter, was dan ook een tevreden man. “Het is een mooi seizoen geweest met veel mooie resultaten”, zei hij. “Daar doen we het voor.”

Voor Wesley werd zijn seizoen zondag bovendien nog voorzien van een mooie extra prijs. De inwoner van Spijkenisse werd tweede in de Race of Champions, de traditionele race ter afsluiting van het seizoen waarin de kampioenen van de diverse klassen in een huurkart tegen elkaar uitkomen. “Dat voelt wel goed”, zei Wesley in Kart Centre Roosendaal waar de prijsuitreiking en de Race of Champions werden gehouden. “Dat had ik niet verwacht tussen deze kampioenen. Het was wel een uitdaging. Een extra prijs pakken, is altijd mooi meegenomen. Ik ben tevreden over mijn seizoen.”

Max Koster knokte het hele seizoen met Wesley om de titel. Die strijd duurde tot en met de laatste ronde van het GK4-kampioenschap. Dat de snelle rijder uit Spijkenisse op de slotdag uiteindelijk vicekampioen werd, was een knappe prestatie, maar Max had graag beter gewild. “Ik heb niet gewonnen, dus kan het beter. Die houding heeft te maken met mijn winnaarsmentaliteit”, zei Max.

Ryan reed bij de IAME-rijders in de Junioren-klasse en werd zo vierde in het overall klassement en in het IAME-klassement. De dertienjarige rijder heeft dit seizoen een ongelooflijke progressie getoond. “We begonnen het kampioenschap door een losse race te rijden. Maar het ging zo goed dat we in de GK4 zijn blijven rijden”, zei de jonge snelheidsduivel. Pietjan: “Ryan is halverwege het seizoen overgestapt op een Alonsokart. Dat ging meteen super. Vanaf dat moment zijn zijn resultaten beter geworden.”

Ryan Kavehzadeh en Wesley Eckhardt in de voorste gelederen

Voor Pietjan is het succesvolle seizoen een bewijs dat hij op de goede weg is. En dat terwijl de eigenaar van kartshop TPX Kartservice pas in 2015 voorzichtig begon en min of meer bij toeval. “Er kwam een rijder in mijn shop en hij vroeg me of ik het leuk zou vinden hem te begeleiden in de Kart4Fun-competitie. Dat zijn we gaan doen en later dat jaar kwam er nog een rijder bij. Eén van hen werd bij Kart4Fun meteen derde algemeen in de Rotax Max Senioren-klasse. Het jaar daarop zijn we GK4 gaan rijden en hebben we de tweede plaats bij de Rotax Max Senioren behaald.”

Vorig jaar had hij al vijf rijders in zijn team en dat leverde diverse podiumplaatsen op in verschillende klassen én de titel bij de Rotax Max Senioren. Het afgelopen seizoen werd die winnende trend dus voortgezet. Komend jaar moet het, als het even kan, nog beter. Dan gaat TPX de IAME Benelux Series en het NK tweetakt van organisator Chrono rijden. Pietjan: “Dat wordt een nieuwe uitdaging. Het zal zwaar worden, maar we gaan ervoor!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS