Karting • GK4 Kartseries

TK Racing maakt indruk met tickets voor Le Mans! Teambaas Kurt Timmermans blikt terug op een tot nu toe succesvol verlopen seizoen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 september 2019 01:01

EMMEN – Met twee tickets voor het WK in Le Mans en weer diverse podiumplaatsen bij het Nederlands kampioenschap IAME X30 en de IAME X30 Benelux zette het kartteam van Kurt Timmermans, TK Racing, de afgelopen periode de succesvolle lijn door. Al het hele seizoen doet TK Racing mee voor de prijzen en daar is de 37-jarige Limburger uit het Belgische Bocholt zeer content over. “Maar zonder de inzet van de rijders en de hulp van de ouders zou ons dat niet lukken. Ik ben echt heel dankbaar voor de steun van alle mensen rond het team en onze sponsors. Deze mensen zijn goud waard.”

Kurt Timmermans

Kurt Timmermans kijkt tevreden terug op het seizoen tot nu toe. Kurt wist het talent uit zijn rijders te halen en zag zijn pupillen in diverse klassen met overwinningen en podiumplaatsen aan de haal gaan. “We hebben goede rijders in ons team en veel betrokken ouders, daar ben ik heel blij mee. Qua resultaten was het soms wat wisselvallig dit jaar. We hebben mooie podiumplaatsen afgewisseld met mindere races en hebben af en toe tegenslagen gehad, maar ook dat hoort bij het racen. De twee tickets voor Le Mans voor Milan Kok bij de Junioren en Dylan Visser bij de Mini’s is voor ons wel echt een bekroning op het seizoen. Daar hebben we het hele jaar hard voor gewerkt.”

Bij de laatste races voor het Nederlands kampioenschap IAME X30 op het circuit in Emmen bleek eens te meer dat de rijders van TK Racing altijd meestrijden voor de podiumplaatsen. Dylan Visser reed zeer verdienstelijk met twee derde plaatsen in de finales bij de Mini’s en een derde plaats in de eindklassering, en ook de nieuwe rijder Angelo Meli maakte indruk met zijn eerste poleposition bij de junioren.

TK Racing

De Limburgse teambaas wil graag nog voor het WK met het team afreizen naar Le Mans om daar te oefenen op het circuit. “Dat zou heel mooi zijn, maar we moeten ook nog de Benelux series afwerken en de GK4 dus het zijn drukke tijden.” Kurt verwacht dat zijn coureurs sowieso gaan genieten in Le Mans. “Dat is een hele mooie beleving voor die jongens. Het WK is een hele andere wereld dan ze gewend zijn bij het NK of de Benelux series. Het deelnemersveld is daar zo sterk en er is zo veel te zien, die ervaring daar groeien ze van. Dat is echt goud waard.”

Bovendien heeft Kurt alle steun van zijn vrouw Yvonne. Ze is erg betrokken bij het raceteam en heeft een actie op touw gezet voor hun rijders, die namens TK Racing naar Le Mans gaan. De kosten voor een hele week karten bij het WK in Le Mans zijn pittig en om de strijd op wereldniveau aan te gaan zoekt het team sponsoren of supporters, die mee willen helpen. Bekijk HIER de leuke Facebook-actie eens en steun de jongens van TK Racing bij de IAME X30 International Finals!

Over de motoren is de teambaas van TK Racing zeer te spreken dit jaar. “We werken momenteel veel met Grice motoren en daar zijn we erg tevreden over. En we werken met motoren van Cees Vos van JB Racing, die wil ik daar nadrukkelijk voor bedanken.” Daarmee benoemt de teambaas meteen een belangrijk punt van de IAME series, de vriendschappelijke concurrentie tussen de teams. “De IAME-klasse is een hele mooie klasse. Het is hard werken tot aan de finales en dan erop of eronder. En de teams concurreren wel maar gunnen elkaar ook wat. Zo krijgen wij altijd goede informatie van PdB Racing, terwijl dat toch een concurrent is. Dat tekent de verhoudingen tussen de teams.”

Met nog enkele races te gaan in de GK4, de Benelux Series en het WK in Le Mans kan Kurt nog niet achterover leunen. Toch is hij al trots op wat het team voor elkaar heeft gebokst. “Dat is het resultaat van hard werken en veel inzet. Zowel van het team, de rijders als ook de ouders. Zonder hen zou ik het niet kunnen doen. Dat vind ik ook het mooie aan karten, de ouders zijn vaak heel betrokken. Het hele thuisfront staat er meestal achter.”

TK Racing teambaas Kurt Timmermans blikt terug op een tot nu toe succesvol verlopen seizoen

TK Racing is flink gegroeid de afgelopen tijd en daar is Kurt Timmermans heel blij mee. Toch heeft hij altijd nog plek voor goede rijders. “Maar ik verwacht wel dat de ouders dan meehelpen door te sleutelen aan de kart en dat soort zaken. Ik heb zelf nog drie monteurs achter de hand, maar de hulp van ouders is echt goud waard. Daar ben ik enorm dankbaar voor.”

Mocht je eens willen testen in een mini-kart of een Junior- of Senior-kart, neem vrijblijvend contact op met Kurt Timmermans. Of spreek hem eens aan op het kartcircuit. Kurt is bijna alle weekeinden op de kartbanen in de Benelux te vinden. Of neem contact op via Facebook of via onderstaande gegevens.

TK Racing
Vinkstraat 61a
3950 Bocholt (België)
Routebeschrijving
(0032)-0474 64 67 62
Facebook TK Racing

TK Racing wordt gesteund door:
De dakgotenconcurent
4 mbouwservice
N.a.g
WD-40
Thijssen emans
Tegel outlet
Rbn karting
Kielstra kraanverhuur
De legerstock Achel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS