Karting • GK4 Kartseries

TK Racing met een mix van plezier en topprestaties - Kurt Timmermans: "Er is veel positiviteit binnen het team"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 december 2018 00:19 • Print artikel

BOCHOLT - Kurt Timmermans kan terugkijken op een superjaar in de kartsport. De aimabele kartondernemer uit het Belgische Bocholt begon in 2018 aan een nieuw avontuur als teameigenaar en de prestaties logen er niet om. Hij leverde maar liefst drie kampioenen en drie vice-kampioenen af in diverse kampioenschappen en dat in zijn eerste jaar! “Een geweldige beloning voor een seizoen hard werken.”

TK Racing Kurt Timmermans

“Ik ben erg tevreden over 2018. We hebben dit seizoen drie kampioenen, en drie vicekampioenen afgeleverd”, blikte hij trots terug op de prestaties van zijn rijders in het IAME X30 Benelux-kampioenschap, het Belgisch kampioenschap IAME X30, de KNAF Cup, het GK4-kampioenschap en Kart4Fun. “Ik begon met drie rijders en we zijn nu al uitgegroeid tot negen rijders.”

Zijn topseizoen dankt hij onder andere aan de monteurs, de ouders van zijn rijders en de soepele samenwerking met PdB van oud-wereldkampioen Peter de Bruijn. “En zijn zoon Nick doet onze motoren. Ik ben erg tevreden over de samenwerking met Nick en Peter. De IAME X30 is een eerlijk motorconcept. In alle IAME X30-klassen van de kleintjes tot de grootsten op hoog niveau kunnen ze eerlijk racen. Qua motoren is het allemaal gelijk. Je moet dus met het chassis aan de slag, met de afstelling om het verschil te maken. En natuurlijk met het beter maken van de jongens. Ik wil rijders vanaf de Honda Cadet-klasse opleiden om door te laten stromen naar de tweetakt.”

TK Racing richtte zich in 2018 met succes op de Honda Cadet in het NK en de GK4 en op de Mini’s in de IAME X30-kampioenschappen. Voor 2019 kunnen ook rijders uit andere klassen bij het topteam terecht. “We doen ook Junioren, Senioren en schakel”, zegt Kurt. “Ik werk met verschillende mensen samen. Daardoor is er ruimte om uit te breiden.”

Dat zijn aanpak werkt, blijkt niet alleen uit de resultaten. Het is te merken aan de sfeer in de tent van TK Racing in de paddock. Kurt: “Ik heb veel blije gezichten gezien. We hebben het ook leuk samen. De prestaties komen vanzelf als je plezier hebt in de sport. Als die gezelligheid kan blijven, dan heb je een stapje voor. Rijders voelen zich dan goed. Iedereen trekt zich bij TK Racing aan elkaar op. Er is veel positiviteit binnen het team. Dat is supergoed.”

Door zijn jarenlange ervaring in de sport weet Kurt precies welke dingen belangrijk zijn bij het runnen van een kartteam. “Ik reed vroeger zelf en was daarna jarenlang actief als monteur voor diverse rijders”, legt hij uit. “Ik ben zelf gaan karten. Dat heb ik van mijn elfde tot en met mijn achttiende gedaan.” Dat de Limburger kon rijden, bewees hij meermaals op overtuigende wijze. Hij werd bijvoorbeeld viervoudig Belgisch kampioen in de Honda-klasse.

Familie Kielstra en Kurt Timmermans

Karten gaat evenwel altijd met ups en downs, weet Kurt uit ervaring. Maar opgeven, dat kent zijn team niet. En dat leverde het afgelopen seizoen resultaat op. “De prestaties waren super met zes van de negen rijders in de top drie. Een geweldige beloning voor een seizoen hard werken. Het motiveert om nog harder te werken. Ook de ouders werken tijdens een raceweekend keihard om hun zoon te kunnen laten racen. En dan ’s avonds een barbecue. Daar beleeft iedereen binnen ons team veel plezier aan.”

Hij is de ouders van zijn coureurs en zijn monteurs dankbaar. “Het was mijn eerste jaar als teameigenaar, dat is door de samenwerking met de ouders en monteurs een succes geworden. Zonder hen hadden we het niet kunnen doen. We zijn één familie. Ik probeer dat zo te houden. Het zijn allemaal leuke mensen. Ik heb veel supermensen om me heen.”

Hoewel hij dus een superseizoen als teameigenaar achter de rug heeft, is dat voort Kurt geen reden even gas terug te nemen. Het zou het in 2019 graag nog beter doen. “Dan gaan we ons nog meer professionaliseren. We doen al heel veel met data. Nu komt er nu een groot tv-scherm en een zithoek om die data heel goed te kunnen bekijken, bijvoorbeeld.”

Kurt Timmermans bedankt alle teamleden, teamsponsoren, ouders, monteurs en Henk Hanssen. En technische partners PdB Racing en Dirk van der Pol.

TK Racing wordt gesteund door:
De dakgotenconcurent
4 mbouwservice
N.a.g
WD-40
Thijssen emans
Tegel outlet
Rbn karting
Kielstra kraanverhuur
De legerstock Achel

Overzicht prestaties TK Racing in 2018:
- Hendrik Kielstra - Nederlands kampioen Honda Cadet in het NK viertakt
- Milan Kok kampioen bij de Mini junioren in het GK4-kampioenschap en P4 in de KNAF Cup
- Sjoerd van de Munnikhof kampioen Kart4Fun en P7 in het rookieklassement van het NK tweetakt
- Nigel Hendricks vicekampioen Kart4Fun
- Roy Bergman vicekampioen Kart4Fun
- Lissane Kielstra P22 in het NK viertakt
- Liam Blom vicekampioen Honda Cadet in het GK4-kampioenschap
- Dylan Visser P4 Mini Junioren in het GK4-kampioenschap en P8 in de KNAF Cup
- Nicklas van Tilburgh P5 Honda Cadet in het GK4-kampioenschap

Ben je nog op zoek naar een raceteam of goede begeleiding? Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via Facebook met Kurt Timmermans van het TK Racing Team.

Contact Kurt Timmermans: 0032-474646762

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS