Karting • GK4 Kartseries

Senna van Soelen knap vicekampioen in NK X30 Cadet: "Een mooi resultaat voor mijn eerste jaar"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 december 2018 22:12 • Print artikel

ROOSENDAAL – Vicekampioen in de IAME X30 Cadet-klasse in de GK4 Kart Series, daar hoort een beker bij. Die kreeg racetalent Senna van Soelen uitgereikt in de brasserie van Kart Centre Roosendaal tijdens de jaarlijkse kampioenenhuldiging. Met een brede lach stapte de dertienjarige rijder uit Rockanje er zondag van het podium.

Senna van Soelen vice-kampioen NK X30 Cadet

“Ik ben er blij mee. Een mooi resultaat voor mijn eerste jaar in de klasse”, zei hij na de huldiging. “Ik heb ook dit jaar veel geleerd van mijn coach Richie Broeders, zoals inhalen en verdedigen. Het was geen makkelijk seizoen. Het was voor mij de eerste keer dat ik in zo’n grote kart zat. Dat was even wennen. Maar hij ging ook sneller, dat maakte het leuker.”

Zijn seizoen had zelfs nog wat beter gekund, zei hij met een glimlach. Hij meende het serieus, want zijn topseizoen kende jammer genoeg twee haperingen. De eerste keer was tijdens de derde ronde van het kampioenschap die in Genk werd gehouden. Daar verloor hij behoorlijk wat punten door motorproblemen. In Emmen gebeurde later hetzelfde. “We hebben best veel pech gehad. Ik ging voor de titel, maar door die pech kon ik niet meer eerste worden. Nou ja, vicekampioen is ook oké.”

Gevraagd naar zijn mooiste raceweekeinde van het seizoen geeft hij een verrassend antwoord: het eerste raceweekeinde in het GK4-kampioenschap in Genk. Dat was toch die race waarin zijn motor haperde en hij dure punten verloor? “Ja, maar de kwalificatie was heel spannend; ik werd op één tiende van een seconde tweede. En in alle drie de races pakte ik kopstart. Dat was heel goed. Het was alleen jammer dat ik steeds maar even aan kop kon rijden. Daarna viel ik steeds uit met motorproblemen. Gelukkig kan ik goed met teleurstellingen omgaan. Het was jammer, maar ik kon er toch niks aan doen.”

Senna van Soelen vice-kampioen NK X30 Cadet

Zoals hij al aangaf, was het zijn eerste jaar in de IAME X30 Cadet-klasse, maar het was meteen ook zijn laatste. Komend seizoen gaat Senna een stapje hoger en zal uitkomen in de IAME X30 Junioren-klasse. Een kart trouwens die nog maar weinig verrassingen voor hem heeft, want het hele seizoen trainde hij al in een Junior-kart. “En tijdens de laatste race van het seizoen in Genk heb ik al een wedstrijd bij de Junioren gereden. Dat ging goed.”

Zijn programma zal bestaan uit de GK4 Kart Series en de KNAF Cup. “Omdat ik al zoveel in een Junior-kart heb gereden, zou de overstap goed moeten verlopen. Maar er zitten veel goede rijders in die klasse. Dus wat ik er qua resultaten van kan verwachten, dat weet ik nog niet. Ik zie wel hoe het gaat. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in!”

Senna van Soelen wil graag zijn ouders/familie, Richie Broeders en sponsors bedanken. Senna wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Lambert & Company BV, Porsche Centrum Gelderland, Van Lint Schilders, IMAP DB&S, Perfect Partners, Pascal van de Berg Hoveniers en E. Groeneweg Fiscalist.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS