Karting • GK4 Kartseries

Sacha van 't Pad Bosch laat zich niet van de wijs brengen en wint Benelux-race: "Leuk in de regen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 maart 2019 19:57 • Print artikel

MARIEMBOURG - De tegenstand was groot met vele buitenlandse toppers, maar karter Sacha van ‘t Pad Bosch liet zich in Mariembourg niet van de wijs brengen. De negenjarige rijder uit Nijkerk sjeesde met zijn Falcon-kart in de Mini Parilla-klasse overtuigend naar de dagzege tijdens de eerste ronde van het IAME Benelux-kampioenschap.

Sacha van t Pad Bosch met kissmiss IAME X30 op podium

Natuurlijk was hij blij. "Ik had het echt niet verwacht", blikte Sacha terug op de races op de Zuid-Belgische piste. "Dit voelt heel fijn. Het was moeilijk om hier in de top drie te komen." Hij had dan ook alle reden om blij te zijn. Niet alleen vanwege de overwinning an sich, maar vooral ook omdat hij het had geflikt in een zeer sterk deelnemersveld.

Dat hij met de besten meekon, bleek al tijdens de trainingen, waarin Sacha er consequent vooraan bijzat. Die snelheid verzilverde het jonge talent in de kwalificatie door naar de tweede tijd te denderen. Al had hij die moeten winnen, vond hij. “Ik werd tweede door een foutje. Daardoor was ik negen duizendsten van een seconde langzamer dan de jongen die de poleposition pakte. Dat was wel een beetje balen.” Daarna werd hij in de heats achtereenvolgens eerste en derde. En in de finale pakte Sacha, die uitkomt voor PdB Racing dus de winst.

“Tijdens de start kwam ik met iemand in aanraking en viel ik terug naar de vierde plek”, blikte Sacha terug op de eindstrijd, waarin hij als eerste was gestart. “Ik heb toen flink gepusht, want ik wilde de eerste plaats terug. Toen dat was gelukt, ben ik weggereden. Op de finish had ik een hele bocht voorsprong.“

Sacha van t Pad Bosch snel in de regen

Wat zijn overwinning nog meer glans gaf, was dat hij die had gepakt in de regen. De snelle karter had ervan genoten. “Ik vind het leuk om in de regen te rijden. Je kunt er heel veel van leren. In Italië heb ik deze winter op slicks (profielloze banden, red.) in de regen moeten rijden. Dan leer je het wel.”

Voor Sacha was de zege in Mariembourg een succesvol begin van een druk seizoen. Behalve het Benelux-kampioenschap rijdt hij dit jaar ook de IAME Euro Series, de KNAF Cup en een aantal races van de diverse WSK-kampioenschappen in Italië. “Zo kan ik veel leren word ik beter en beter. Hopelijk kan ik dit seizoen nog vaker winnen.”

Sacha bedankt team PdB Racing, Nick en Peter, Colin Schutter, Maikel Kuiper, papa, mama en zijn conditie- en personal trainer Ronald Kraaijenbrink van Millenium Sports in Hoevelaken.
Sacha van ‘t Pad Bosch wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Campo. Trust in art, Gold Investment Europe, B500 en Thisishype.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS