Karting • GK4 Kartseries

Kampioen Junior Berghmans kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe uitdaging voor seizoen 2019

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 december 2018 18:28 • Print artikel

ROOSENDAAL – Als iemand met recht de kampioensbeker pakte in de Rotax Max Senior-klasse van het GK4-kampioenschap, dan was het Junior Berghmans uit het team van DFK-karting wel. De 28-jarige karter uit Antwerpen won dit seizoen vrijwel alle races in de Rotax Max en pakte dan ook overtuigend de titel.

null

“Het was een supergoed seizoen”, zei een opgetogen Junior berghmans terugblikkend op het seizoen 2018. “Ik heb bijna alle koersen gewonnen en dus constant van voren gereden. Ik had bijna honderd punten voorsprong op de nummer twee van het eindklassement.” Daarmee had hij bepaald een succesvolle overstap gemaakt naar het sprintracen. In 2016 en 2017 had hij al de titel gepakt in het endurancekampioenschap BEKC.

Terugblikkend op het seizoen noemde hij de vijfde ronde van het kampioenschap, die in Spa werd gehouden, zijn mooiste weekeinde. Junior: “Daar deed het grootste startveld mee en de concurrentie kwam niet bij me in de buurt. Ik heb daar alle drie de races gewonnen. Dat was heel mooi.”

Nu Junior ook in het sprintracen de smaak te pakken heeft, zoekt hij alweer een nieuwe uitdaging. Voor komend seizoen maakt de rijder van topteam DFK de overstap van de Rotax Max Senioren-klasse naar het IAME X30 Benelux-kampioenschap. “Ik heb nog nooit met die motor gereden; je moet de carburatie tijdens de race zelf afstellen. Ik kan niet wachten om te gaan trainen. Gelukkig gaan we dat op korte termijn doen.”

Vader Benjamin en Junior Berghmans

Vader Benjamin, ook in het karten Juniors steun en toeverlaat, was maar wat trots op zijn zoon. “We gaan kijken wat we ervan terecht kunnen brengen”, blikte hij vooruit naar 2019. “We gaan kijken hoe het werkt. Ik heb al weleens gesleuteld op dat niveau, maar voor Junior is het nieuw.” Sowieso is hij komend seizoen veelvuldig als monteur op de kartcircuits te vinden. Op die manier helpt hij de sport van zijn zoon te bekostigen. “Ik ga in het GK4-kampioenschap, de KNAF Cup en het Benelux-kampioenschap sleutelen. Je moet een echte passie hebben voor deze sport anders houd je het niet vol. Gelukkig heb ik in Daniella een pracht van een vrouw. Ik heb het geluk dat ze het tolereert dat ik zo vaak van huis ben.”

2019 wordt een jaar waarin Junior weer veel kan leren, wist de snelle Belg. “Het niveau is daar superhoog. Het is weliswaar een Benelux-kampioenschap, maar er doen ook veel Fransen en Engelsen aan mee.” Hoewel het dus allemaal nieuw voor hem is, hoopt hij in de top vijf te kunnen finishen. “Dat zou me een goede boost geven. Als dat lukt, kan ik gaan proberen voor het podium te rijden. Ik laat het allemaal op me afkomen. Ik ga mijn best doen en ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Ik ga ervoor zorgen dat ik genoeg train, vijf keer per week naar de sportschool, en dat ik zo vaak mogelijk train in de kart!”

Junior Berghmans bedankt zijn ouders en het DFK Kart Racing Team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS