Karting • GK4 Kartseries

Dylan Visser wint weddenschap en wint eerste grote titel! "Dit voelt heel goed en ik ben er heel blij mee!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 november 2019 02:08

GENK – Dylan Visser bewees afgelopen weekeinde dat hij bij de beste Nederlandse karters van een nieuwe generatie hoort. De elfjarige jongeling uit Assendelft werd zondag kampioen in de Mini Parilla-klasse. Hoewel hij in het GK4-kampioenschap alleen nog maar in actie hoefde te komen om de titel definitief de zijne te maken, liet de karter van topteam TK Racing met twee derde plaatsen zien dat hij zeker niet rustig aan had gedaan.

Dylan Visser Assendelft kampioen in de Mini Parilla-klasse

“Dit voelt heel goed”, was Dylans logische reactie, kort nadat hij in het parc fermé zijn kart had geparkeerd na de derde race. Het was voor hem zijn tweede titel nadat hij een paar jaar terug al eens de Kart4Fun-competitie had gewonnen. Waarom hij dit seizoen zo sterk was? “Ik ben dit jaar beter gaan rijden en we hadden de spullen nog beter voor elkaar. Ook hebben we veel gereden, ook het NK, het Benelux-kampioenschap, de IAME X30 Euro en het WK in Le Mans. Daar heb ik veel ervaring opgedaan.”

Het was afgelopen weekeinde een opvallende verschijning, zijn kart op het circuit van Genk. Dylan had het chassis beplakt met roze stickers vanwege een weddenschap. “Als ik voor de laatste wedstrijd van het seizoen al kampioen was, zou ik met roze stickers rijden”, legde hij uit met een grote grijns op zijn gezicht. “Ik had 96 punten voorsprong terwijl vandaag maar 90 punten te verdienen waren. Ik kreeg wel veel vragen waarom ik met die roze stickers reed.”

Dylan Visser kampioen 2019 in de Mini Parilla-klasse

Het GK4-reglement schrijft evenwel voor dat een rijder die voor de laatste ronde van de titelstrijd al onbereikbaar is geworden voor de concurrentie wel die laatste wedstrijd moet deelnemen om de titel daadwerkelijk te kunnen claimen. “Ik wil altijd winnen”, zei Dylan. “Ik blijf gewoon proberen die eerste plek te pakken. Ik had heel graag het seizoen afgesloten door ook vandaag te winnen, maar door technische problemen lukte dat niet.”

Daardoor kwam de talentvolle rijder van topteam TK Racing uiteindelijk tot de achtste, derde en derde plaats in de respectievelijke manches. Het resultaat van zijn eerste manche was overigens uiteindelijk slechts twaalfde omdat hij strafseconden had gekregen. “Dat was jammer, maar het belangrijkste is dat ik kampioen ben geworden. En daar ben ik heel blij mee.”

Voor Dylan, die dit seizoen knap bij de beste 25 van de wereld eindigde tijdens het WK in Le Mans, zit het seizoen er nu op. Dat betekent dat de snelle Noord-Hollander zich volop kan gaan richten op 2020. Dan gaat hij zijn debuut maken in de IAME X30 Junioren-klasse. Hij keek er zondag met vertrouwen naar uit. “Ik denk dat als ik het goed oppak, als ik de kart goed onder de knie krijg, het wel goed komt.”

Vorige week testte hij al een Junior-kart. “Ik vond het veel leuker dan rijden in een Mini Parilla”, zei hij. “Het gaat veel harder, de motor heeft meer tractie en het rijden zelf is leuker.” Hij keek dan ook al reikhalzend uit naar zijn debuut in deze competitieve klasse. “Ik doe niets liever dan racen. Laat het nieuwe seizoen maar komen!”

Dylan Visser bedankt zijn vader, moeder en zusje, familie/vrienden, Kurt Timmermans en de hele crew van TK Racing en iedereen die ervoor heeft gezorgd dat hij kampioen is geworden.

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Metaalhandel Robas, MTS Euro Products, gebroeders Valstar, ABO Autoschade, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken, de Zinkelarij en opa Visser.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS