Karting • GK4 Kartseries

Dylan Visser toont spierballen en wint twee finales in een weekeinde: "In het stuur knijpen en blijven gaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juni 2019 18:29 • Print artikel

VENRAY - Hoewel de strijd in de IAME X30 Mini Parilla-klasse dit seizoen hevig is in het Nederlands kampioenschap, slaagde karter Dylan Visser er afgelopen weekeinde in overtuigend naar de winst te snellen. Op het circuit van Venray won de elfjarige rijder uit Assendelft de finale op zaterdag en op zondag. Dat betekende mooie bekers en veel punten voor het kampioenschap.

Dylan Visser toont spierballen en wint KNAF NK2

Als een rijder ontevreden is met de vierde plaats, dan weet je dat hij gewend is om beter te scoren. Mokkend was hij zondagmiddag uit zijn kart gekomen. Tijdens de eerste heat van de dag was hij vierde geworden en dat terwijl hij een dag eerder nog beide heats én de finale had gewonnen. Wat dat betreft was het logisch dat Dylan niet blij was. Maar later werd hij tweede in de tweede heat en in de finale won de rijder van topteam TK Racing weer als vanouds. Prompt was de lach terug op het gelaat van de snelle Noord-Hollander.

“Ik ben zeker blij. Ik baalde nogal van de vierde plek. Ik was echt superboos. Want die vierde plek kwam twee keer door mijn eigen fout.” Maar in de tweede heat ging het dus al beter en na de finale stond als vanouds weer P1 achter zijn naam. “Ik was als derde gestart en lag na de eerste bocht al op de eerste plek. Daarna heb ik de hele race eerste gelegen”, zei hij glunderend.

Het was overigens geen gemakkelijk race geweest. “Op kop rijden is lastig omdat je geen punt hebt om naartoe te rijden.” Hoe hij het had aangepakt dan? “In het stuur knijpen en blijven gaan.” Zo kwam de beloftevolle karter als eerste voorbij de finishvlag en kon hij opnieuw winst in Venray op zijn naam schrijven. Het was zijn tweede winst in twee weken tijd in Venray. In het GK4-kampioenschap had hij eerder ook al gewonnen op de Limburgse piste.

De verklaring voor het feit dat hij dit seizoen zo snel is, zit hem in zijn deelname aan het Europees kampioenschap, zei Dylan. “Daar heb ik echt veel geleerd; inhalen en rustig sturen als er heel veel grip is op de baan, zoals in Castelletto.”

Dylan Visser RX680 toont spierballen en wint KNAF NK2

Afgelopen weekeinde kwam er nog een moeilijkheid bij die niet altijd te trainen is: hitte. Want met name op zondag, met temperaturen van boven de dertig graden, was het heet op de baan. “Vooral op de pregrid, als je je helm op hebt, is het heel warm. Tijdens het rijden ging het op zich nog wel dankzij de rijwind. Maar toen ik uitstapte waren mijn haren wel nat van het zweet. Als het zo warm is, raak je aan het eind van de race wel meer uitgeput. Dan is het moeilijker om te blijven gaan.”

Natuurlijk had elke rijder te maken met die hitte en dus kwam Dylan nooit in de problemen. Bovendien gaat hij elke week naar de sportschool om zijn kracht en conditie te verbeteren. “Op een dag als vandaag merk je dat het helpt!”

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van der Zee Timmerbedrijf, Braspenning Timmerwerken, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken, de Zinkelarij

Dylan bedankt Croc Promotion Benelux, team TK Racing, zijn vader en moeder en zijn opa en oma.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS