Karting • GK4 Kartseries

Dylan Visser toont knokkersmentaliteit en vecht mee in de kopgroep van de Mini's

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 augustus 2018 13:53 • Print artikel

ASSEN - Soms vertellen resultaten in sport niet het hele verhaal. Zo ook in het geval van karter Dylan Visser, afgelopen weekeinde op het nieuwe kartcircuit van Assen. De tienjarige rijder uit Assendelft vocht mee in de kopgroep van de Mini Parilla-klasse en werd keurig vierde in het dagklassement. Maar wat die uitslag tijdens de vierde ronde van het GK4-kampioenschap niet liet zien, is dat niet opgeven loont. Want geknokt had de snelle Noord-Hollander.

Dylan Visser Mini Parilla

Dylan vocht ook het afgelopen weekend in Assen mee in de kopgroep. De snelle karter van TK Racing had bewezen dat zijn mentaliteit van nooit opgeven werkt. Dat leverde hem achtereenvolgens de derde, vijfde en achtste plaats in de races op. “Maar ik ben niet helemaal tevreden”, zei hij, fanatiek als hij is. “Ik had eigenlijk verwacht vandaag op het podium te kunnen eindigen.”

Dat hem dat net niet was gelukt kwam door zijn resultaat in race drie, waarin hij als achtste was geëindigd. Dat was trouwens lang niet slecht, aangezien zijn kart problemen met de stuurinrichting had waardoor die veel minder goed stuurde. “Ik had geen tractie als ik de bocht uit stuurde”, blikte Dylan terug. “Dat was jammer, want ik was als vierde gestart. Al in het begin van de race merkte ik dat de kart niet goed stuurde en hoe langer de race duurde, hoe slechter het sturen ging. Daarover was ik wel een beetje teleurgesteld, maar ik bleef knokken.”

Dat had hij ook gedaan in de eerste race. Daarin was het racetalent uit Assendelft met Tristan Kroone verwikkeld in een fraai duel om de koppositie, maar op het moment dat hij hem wilde inhalen, verdedigde Tristan en kwam Dylan met zijn voorbumper vast te zitten tussen de achterbumper en het wiel van de kart van zijn concurrent. “Het duurde een paar seconden voordat we los waren. En toen had de nummer drie ons allebei ingehaald.”

Dylan Visser op kop van de mini Parilla race

Omdat het in de laatste ronde gebeurde, had Dylan geen tijd meer om nog een inhaalpoging te doen en zo kwam hij als derde over de finish. Niettemin nog steeds een uitstekend resultaat en dat beloofde dan ook veel goeds voor de tweede race. Hij mocht die op de derde plaats beginnen, maar de start verliep wat minder dan gehoopt. Dylan viel terug naar P5 en zette toen aan om de verloren plaatsen goed te maken. Een inhaalactie lukte helaas net niet, waardoor twee andere rijders profiteerden en hij op P7 een nieuwe poging moest wagen. “Maar ik gaf niet op. Ik heb me toen gelukkig nog terug kunnen knokken naar de vijfde plaats.”

Ook in de derde race bracht zijn knokkersmentaliteit hem terug naar voren. Hoewel hij uiteindelijk niet zo goed had gescoord als hij op basis van zijn snelheid had verwacht, kon hij wel tevreden concluderen dat hij als rijder dit jaar gegroeid is. Dat bewees zijn rijden in Assen wel. “Ik heb dit jaar geleerd dat ik niet zenuwachtig moet zijn. Hoe minder zenuwen je hebt, hoe beter je kunt rijden. Henk Hanssen begeleidt me daarbij. Ik steek heel veel van hem op.” Dat blijkt ook uit zijn resultaten. “Vorig jaar reed ik nog rond de zestiende plaats, dit jaar rijd ik bijna altijd in de top vijf. Daar ben ik heel blij mee!”

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van der Zee Timmerbedrijf, Braspenning Timmerwerken, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. Van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken en opa Visser.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS