Karting • GK4 Kartseries

Dylan Visser knalt volgas naar podium: "Het was echt heel close! ik heb een mooi weekend gehad"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2018 13:29 • Print artikel

EMMEN – Dylan Visser heeft voor een geweldige prestatie gezorgd tijdens races van de GK4 Kartseries. Het 10-jarige racetalent uit Assendelft maakt dit seizoen grote stappen en liet dat zien in de drie verreden manches van de IAME Mini Parilla-klasse op kartcircuit Pottendijk in Emmen. Dylan vocht elke heat als een leeuw om elke centimeter asfalt. Hij ging uiteindelijk met een knappe tweede plaats en een grote beker terug naar Noord-Holland.

Dylan Visser podium

“Het ging heel goed. Het ware mooie races”, blikte Dylan terug op de races op Kartcircuit Pottendijk waar hij op de respectievelijk tweede, eerste en tweede plaats in de races eindigde. “Ik ben blij. Toen ik tijdens de derde race over de finish kwam, dacht ik: yes het is gelukt! Het was voor mij dit seizoen de eerste keer dat ik op het podium stond en de eerste keer dat ik een race heb gewonnen.”

Daarmee toonde Dylan overtuigend aan dat hij dit seizoen een rijder is om rekening mee te houden. Knap voor een iemand die net bezig is aan zijn derde wedstrijdjaar. Hij begon op zijn zevende, geïnspireerd door zijn overbuurman die aan stockcar-racen deed. “Dat racen leek mij ook leuk om te doen”, herinnerde de snelle Noord-Hollander zich. “Daarna ben ik les gaan volgen bij Kartcentrum Lelystad (KCL) en heb daar les gehad van Indy Dontje.”

Hij werd daarna Formido-kampioen, won Karting 4 Fun en al gauw kende zijn fanatisme geen grenzen. Dylan wil sindsdien altijd karten. Dat doet hij dit jaar behalve in het GK4-kampioenschap ook in de Nederlands kampioenschap X30. Wat hij leuk vindt aan zijn sport? Daar hoeft Dylan niet lang over na te denken. “Het gaat lekker hard en het is geen jurysport, maar een teamsport. Je hebt veel zelf in de hand.”

In Emmen bewees hij al aan het begin van het weekeinde dat hij snel was. Tijdens de trainingen op vrijdag reed de talentvolle karter bij de eerste twee qua tijden. Echt verbaasd had het hem niet. “Op maandag hadden we hier getraind en toen was ik al snel. Ik dacht al: dat moet goed komen in het weekend.” Dat bleek na de vrijdagtrainingen ook tijdens de kwalificatie. Hij snelde daarin naar de tweede tijd. “Toen wist ik zeker dat ik er goed voor stond.”

Tijdens de eerste race kon hij dan ook meteen vooraan mee. Nadat hij bij de start als tweede door de eerste bocht was gekomen reed, hij de hele race op die plaats. “Milan Kok reed voor me en was te snel”, zei Dylan. In de tweede race waren de rollen omgedraaid. Lang reed hij op de tweede plaats, tot het midden van de race. “Toen heb ik Milan ingehaald. Daarna ben ik weggereden en heb ik de race gewonnen.”

Dylan Visser (851) op eerste startrij

Dat Dylan en Milan Kok zondag aan elkaar gewaagd waren, bleek duidelijk tijdens de derde race. Daarin was het verschil tussen de twee kemphanen op de finish slechts enkele centimeters. Dylan werd tweede, maar baalde er niet van dat het zo weinig had gescheeld. “Het was echt heel close. Ik zag dat hij net iets voor me zat. Tweede is ook mooi. Ik heb een mooi weekend gehad!”

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van der Zee Timmerbedrijf, Braspenning Timmerwerken, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. Van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken en opa Visser.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS