Karting • GK4 Kartseries

Coen Doorn sluipt steeds dichter naar de top en pakt knap podium in Venray: "Dat geeft me veel vertrouwen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2019 01:33 • Print artikel

VENRAY – Coen Doorn heeft inmiddels zijn draai gevonden in de schakelkart. De pas veertienjarige rijder uit Blaricum is de jongste rijder in het veld en werd tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap knap tweede in het dagklassement van de prestigieuze Open Schakel-klasse. Op het circuit van Venray snelde Coen, die begeleid wordt door Gert Jager op zijn KR-kart overtuigend naar de tweede, tweede en eerste plaats in de achtereenvolgende races.

Coen Doorn

“Hier ben ik blij mee”, zei een opgetogen Coen kort na zijn laatste race op de Limburgse piste. “Ik had hier sowieso nog nooit gereden, maar het ging meteen al best wel goed. Ik vind het een leuke baan. Hij is technisch.”

Voor Coen golden de races in Venray vooral als waardevolle opwarmer voor de volgende ronde van het Nederlands kampioenschap van organisator Chrono. Die wordt binnenkort op hetzelfde circuit gehouden. Hoewel het een nieuwe baan betreft, had hij weinig problemen met de Limburgse baan, getuige zijn resultaten. Hij lijkt er dan ook goed voor te staan.

“Ik zag het gewoon als een training om wedstrijdervaring op deze baan op te doen. Ik ga in ieder geval met een goed gevoel naar het NK. Omdat ik hier als een van de weinige van de NK-rijders heb gereden, ben ik wel in het voordeel, denk ik. Ik kan me verbeteren terwijl zij de baan dan nog aan het verkennen zijn.”

Frappant is dat Coen het dit jaar meteen zo goed doet in de prestigieuze schakelklasse. Hij maakte een enorme stap door vorig seizoen over te stappen van de Rotax Max Minimax-klasse naar de Open Schakel-klasse. “Schakelen is wel heel anders dan rijden met een automaat. De kart is veel groter. Zeker als je van de Minimax naar deze klasse gaat, is de overstap heel groot. Ik moest in het begin echt heel erg wennen. Als je in deze kart een fout maakt, kost dat meteen veel tijd. Gelukkig krijg ik veel support van Gert Jager, die veel ervaring heeft met de schakelkarts.”

Coen Doorn

Nu heeft het jonge talent zichzelf niet al te veel druk opgelegd door te stellen dat dit jaar – terecht – nog een leerjaar is voor hem. “Volgend seizoen wil ik dan naar het kampioenschap kijken, al kan ik dit seizoen misschien al wel in de top drie eindigen. Het gaat nu al goed en dat geeft me veel vertrouwen.”

Zijn komende race is de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap van Chrono in Venray. In dat kampioenschap is het deelnemersveld nog sterker. Hij kan er veel meer tegenstand verwachten. Hoe dan ook heeft hij meer wedstrijdervaring op de baan in Venray dan menig andere karter. “Hopelijk helpt het me ook in het NK een goed resultaat neer te zetten!”

Coen Doorn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Tecno Spirit, Debby Hanssen van Debsports, Personal Prof. Verder bedankt hij zijn moeder, Gert Jager en Coen van Ede.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS