Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stofffel Vandoorne: "Ik wil mijn reputatie opkrikken, omdat velen zich alleen mijn periode bij McLaren herinneren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 september 2019 10:10 • Print artikel

Stoffel Vandoorne kende een ongelukkige periode in de Formule 1 bij het team van McLaren. De Belgische coureur zat in een periode bij het F1-team toen het aan de achterkant van het veld bungelde. Inmiddels heeft het team de weg naar boven gevonden en rijdt Vandoorne Formule E voor Mercedes. “Ik voel me weer zelfverzekerd”, aldus Vandoorne tegenover Sporza. “Ik wil mijn reputatie opkrikken in de Formule E, omdat velen zich alleen mijn periode bij McLaren herinneren.”

Stoffel Vandoorne


De coureur werd door het team uit Woking weggestuurd nadat het team ondermaats presteerde. Inmiddels leidt McLaren weer het middenveld. “Ik heb geen wrok en het mag duidelijk zijn dat ik een blik op het team hou”, aldus de Belg. “Ze hebben dit jaar significante progressie gemaakt. De twee seizoenen die ik daar doorgebracht heb, waren misschien de slechtste in de historie van het team. Het is zonde, maar je kunt er niets aan doen. Nu heb ik een goed Formule E-programma en een fantastische toekomst. Ik denk dat we snel in een positie zitten om races te winnen en kampioenschappen.”

Overweegt Vandoorne een toekomst in de Formule 1, als de Formule E niet uitpakt als gehoopt? “We gaan het zien”, antwoordt de coureur. “Als eerste wil ik winnen in de Formule E. Daarna gaan we zien welke kansen er opkomen in de F1. Misschien zelfs voor 2021, maar voor nu ben ik gefocust op mijn huidige programma.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS